Leids Cabaret Festival 2016


-advertentiepositie-



Leids Cabaret Festival 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het VARA Leids Cabaret Festival is dit jaar al voor het 38e jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het festival probeert jonge cabaretiers/theatermakers te stimuleren door de deelnemers zowel voor, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.
Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Javier Guzman, Wim Helsen, Micha Wertheim, Roy Aernouts en uit de nieuwere generaties Katinka Polderman, Stefan Pop, Jeroen Leenders, de Partizanen en Tim Fransen begonnen ooit hun carriére op het toneel van de Leidse Schouwburg.

De 38e editie van het VARA Leids Cabaret Festival zal plaatsvinden van 8 t/m 13 februari 2016. Na de audities en selectie, beginnen we het festival met acht deelnemers die tijdens de voorrondes op maandag 8 en dinsdag 9 februari laten zien wat ze in huis hebben. Van deze acht deelnemers zullen er vijf doorgaan naar de halve finale op donderdag 11 februari. Van de vijf halve finalisten gaan er drie door naar de finale op zaterdag 13 februari. Voorafgaand aan het festival vindt er een workshopweekend plaats waar de deelnemers met regisseurs kunnen schaven aan hun programma.

 Bezoek leidscabaretfestival.nl

Leids Cabaret Festival 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.