1

Kerst- en cadeaumarkt Gramsbergen




Kerst- en cadeaumarkt Gramsbergen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rondom de Boomhofkerk wordt op woensdag 9 december (van 16.00 tot 21.00 uur) een sfeervolle kerstmarkt gehouden. In ongeveer vijftig kramen worden de meest uiteenlopende artikelen aangeboden. Kerstbomen en -ballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en handschoenen, maar ook accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. Aan de inwendige mens is ook gedacht met winterse gerechten en dranken zoals warme chocolademelk en glühwein.

Natuurlijk is de Kerstman aanwezig en op straat en door de straten klinkt sfeervolle muziek van midwinterhoornblazers, zingende Kerstmannen, koor Nooit Alleen en fanfare Soli Deo Gloria uit Ane.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is er een wedstrijd knieperties bakken, met als inzet het Gouden Kniepertie. Een uitdaging voor iedere Gramsberger om dit kunstwerk te winnen. Thuis kan het beslag worden gemaakt, waarna op de markt wordt gebakken met eigen een wafelijzer, waarna een deskundige jury de knieperties beoordeelt op smaak en vorm.. Er wordt gerekend op ongeveer 10 deelnemers. Opgave kan via kerstmarkt@gramsbergen.nl

Andere activiteiten zijn een expositie in het museum van de meest uiteenlopende kerststallen, een presentatie van winterse foto’s van leden van fotoclub Fotogram en knutselactiviteiten voor kinderen. Nieuw is de kerststal met levende dieren. Deze is op het grasveld bij de Boomhofkerk. Daar staat ook ongeveer tien meter hoge kerstboom die vol komt te hangen met megakerstballen.

De organisatie van de kerstmarkt is in handen van middenstandsvereniging EMM/MOG in samenwerking met Stichting ProGram
www.gramsbergen.nl/evenementen

 Bezoek www.gramsbergen.nl

Kerst- en cadeaumarkt Gramsbergen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.