1

Facetten




Facetten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

‘Van zaterdag 21 november tot en met zondag 20 december wordt in Galerie Badweg 3 te Bolsward viltkunst van Truus Huijbregts (Kunstopleiding Meer dan) tentoongesteld.

De solo-expositie ‘Facetten’ geeft een inkijkje in de zoektocht naar kunstzinnige uitingsvormen in het materiaal waaraan Truus verknocht is geraakt, vilt.

‘Facetten’ toont niet alleen een diversiteit aan materialen, maar ook een variatie aan uitdrukkingskracht van het materiaal. Het uitgangspunt is altijd vilt, wat Truus vanuit de losse wolvezels handmatig opbouwt en vervaardigt. Omdat zij continue op zoek is naar de uitersten in het ambacht zijn de uitkomsten veelzijdig.
Truus houdt van het onderzoek, is geïntrigeerd door datgene wat om de hoek kan liggen. Haar uitdaging is om met een zacht materiaal sterk werk neer te zetten.
Haar relatie tot de natuur en de omgeving, de Greidhoeke, waarin Truus sinds 2002 woont en werkt, komt tot uiting in haar werk. Maar ook haar fascinatie voor het grafische beeld, herhaling en ritme wordt regelmatig zichtbaar.’

 Bezoek www.galeriebadweg3.nl

Facetten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.