Nacht van de Jazz in Wageningen


-advertentiepositie-



Nacht van de Jazz in Wageningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Shirma Rouse afsluiter tijdens Wageningse Nacht van de Jazz

Op zaterdag 28 november beleeft Wageningen de primeur van een nieuw landelijk initiatief: de Nacht van de Jazz. Jazzpodia in het hele land slaan de handen ineen om de jazzmuziek, spannend, veelzijdig en divers als deze is, onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek.

Jazz in Wageningen houdt van de sfeer van een obscure, intieme jazzclub waarin de jazz tot diep in de nacht klinkt! Er staat op 28 november dan ook een avond- en nachtvullend programma gepland met heel veel muziek, maar ook met literatuur, film en meer.

Voor de filmliefhebbers draait in het Heerenstraattheater de prachtige drumfilm Whiplash, waarin een jonge drummer tot het uiterste gedreven wordt door zijn ‘cut-throat’ conservatoriumdocent.

In de bblthk bijt Bl3nder het spits af met Bas van Lier (hammondorgel) en rapper Def P, gevolgd door schrijver Wil Boesten die fragmenten leest uit zijn jazzroman ‘Grond’. Alexander van Popta en Teus Nobel improviseren op thema’s en nummers uit deze roman. In de bblthk vormen Hermine Deurloo (chromatische mondharmonica) en Mike Boddé (piano) de hekkensluiter.

In H41 speelt pianist Sebastiaan van Bavel, Edison award-winnaar, met zangeres Vera Naus.

Café Loburg mag niet ontbreken in het geheel: hier zal het Tim Langedijk Trio te horen zijn, gevolgd door de ‘local heroes’ van Dobber. Jazz- en souldiva Shirma Rouse sluit de Wageningse Nacht van de Jazz af en doet, bij het ochtendgloren, het licht uit.

De kaartverkoop voor de Nacht van de Jazz is gestart. Een festivalticket kost
€ 20,- en geeft toegang tot alle genoemde lokaties. Nog leuker is een bijzonder Nacht van de Jazz-arrangement, inclusief jazzdiner bij H41, je naam gezongen in een nummer van Mike Boddé en Hermine Deurloo en een foto met dit duo. Dit arrangement kost € 65,-. Kaarten voor losse concerten kosten € 10,- aan de deur, maar worden alleen verkocht bij voldoende plek. Meer info over kaarten bestellen of het programma? Check: www.jazzinwageningen.nl.

 Bezoek www.jazzinwageningen.nl

Nacht van de Jazz in Wageningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.