1

Decembermaand in vestingstadje Brielle!




Decembermaand in vestingstadje Brielle!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met de feestdagen is vestingstadje Brielle, stad van nu met de sfeer van toen, een fantastische plek om te vertoeven. Verblijf in één van onze fijne hotels en geniet van de prachtige monumenten, de maskerade of lichtjesavond, de kerststallen expositie of ga naar één van de vele kerstconcerten in één van de bijzondere, authentieke locaties die Brielle rijk is.

Van 16 november t/m 3 december is het Brielse Sinterklaashuis zich gehuisvest in het prachtige historische pand: het Arsenaal in de binnenstad van Brielle: Rozemarijnstraat 46 . Het huis is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur. (tijdens schooltijden alleen open voor scholen). Wilt u langskomen, reserveert u dan via de website: www.hetbrielsesinterklaashuis.nl

Op pakjesavond 5 december zal er weer, zoals de traditie is, van 19.00 uur tot ongeveer 20.30 de Maskerade plaatsvinden op de Markt. Iedereen die wil deelnemen, groep of individu kan zich opgeven om 18.30 uur in/bij Hotel de Nymph. Iedereen die wil kijken is welkom. Er wordt bisschopswijn en warme chocomelk geschonken en toegang is gratis. Natuurlijk wordt door de Sint weer de prijs uitgereikt aan meest originele deelnemer.

Lichtjesavond:

De grote kerstboom die elk jaar op de Markt staat is een geschenk van het gemeentebetuur van Havlickuv Brod uit Tsjechië aan haar zusterstad Brielle. De boom wordt voorzien van zesduizend lichtjes en honderden rode en gouden kerstballen. Op vrijdag 11 december vanaf 18.30 uur is het Lichtjesavond. Om 19.00 uur is er een toespraak door Gregor Rensen (Burgemeester van Brielle) en worden de lichtjes van de kerstboom geschonken door onze partnerstad Havlíčkův Brod ontstoken. Om 19.10 volgt een optreden van het koor Jason (31 personen)  uit Havlíčkův Brod,  met internationale kerstliedjes tot ongeveer 20.00 uur. Er is warme chocomelk en glühwein verkrijgbaar in een kraampje van De Hoofdwacht.  De kerstboom zal blijven staan tot 31 december, zodat iedereen er lang van kan genieten.

 Kerstsfeer en wintermarkten:

Tijdens de twee weekenden voor kerst zal Brielle in het teken staan van de wintersfeer. U kunt op zaterdag heerlijk shoppen door de nostalgische straten van de Brielse vesting. En op de zondag is er een speciale wintermarkt: zondag 13 december met de nadruk op kerstaankopen en zondag 20 december meer op de sfeer van kerst zelf. U bent van harte welkom 

Op de hoogte blijven doet u via de facebookpagina Kerst in Brielle.

 

(Kerst-) concerten:

Op zaterdag 28 november is er in de Sint-Catharijnekerk het jubileumconcert van het VPR- dagorkest, met medewerking van Margriet Eshuijs.

Tijdens de lichtjesavond én de dag erna geeft het koor uit de Brielse partnerstad Havlíčkův Brod concerten. Op zaterdag 12 december zal deze plaatsvinden om 15.00 uur in de RK kerk.

Op dinsdag 15 december is er Brielle's Got Music. Een groot benefietconcert in de Sint-Catharijnekerk ten bate van een renovatie van o.a. de toiletgroep in de kerk. De Brielse zanger Ger Vos geeft hieraan zijn medewerking. (zie: www.briellesgotmusic.nl ) 

En op vrijdag 18 december geeft het Randstedelijk Mannenkoor een prachtig, sfeervol kerstconcert in de Sint-Catharijnekerk    

Expositie Kerststallen:

Van 15 – 20 december in de Bedevaartskerk, De Rik 5. Toegang gratis: dagelijks van 13.00 - 16.00 uur. De tientallen kerststallen en kerstgroepen, van velerlei aard,  zijn afkomstig uit een uitgebreide privécollectie, en verzameld in binnen- en buitenland. De sfeervolle grote kerk is op gepaste wijze in kerstsfeer gebracht. In één van de zijgangen tussen de kerk en de Ommegang achter de kerk zal o.a. koffie of thee,  warme chocolade melk met wat lekkers verkrijgbaar zijn. De toegang tot de expositie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de kerk wordt zeer op prijs gesteld.

Kerstavond:

* Kerstnachtdienst, aanvang: 22.30 uur, Sint-Catharijnekerk, mmv projectkoor Sint-Catharijne Cantorij
* Kerstnachtmis, aanvang: 22.00 uur, Bedevaartskerk

Meer informatie over bovenstaande evenementen vindt u in de Brielse evenementenkalender.

Wij wensen u heerlijke feestdagen toe

 Bezoek www.brielle.nl

Decembermaand in vestingstadje Brielle!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.