OrbitFest: Channels to the stars


-advertentiepositie-



OrbitFest: Channels to the stars

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OrbitFest: Channels to the Stars

In de wintermaand december is de binnenstad van Groningen allesbehalve donker. Met een Winterlichtexpo, Lichtworkshops, Winterlab en Wintermarkt lichten het Ebbingekwartier en diverse locaties in de binnenstad op tijdens het futuristische winterlichtfestival OrbitFest. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op 18, 19 en 20 december.

Na de succesvolle introductie vorig jaar duurt OrbitFest: Channels to the Stars dit jaar drie dagen in plaats van een. Wanneer de schemering inzet, worden het Ebbingekwartierterrein en verschillende locaties in de binnenstad omgetoverd in een lumineus landschap van unieke en duurzame lichtkunst. Behalve de indrukwekkende Winterlichtexpo zijn er ook lichtworkshops en een markt met lichtproducten en winterse catering. Voor de onderzoekende types is er het Winterlab. Hier doen jong en oud proefjes en volgen zij flitslezingen over ruimtevaart, gezondheid, energie en voedsel.

Heliopolis – fantasy meets Groningen
Naast licht en kunst vormt ook fantasy een rode draad tijdens OrbitFest. Het festivalverhaal gaat over het leven in het turbulente Groningen van de toekomst, de stad Heliopolis. De inwoners van Heliopolis zijn gefascineerd door ruimtevaart en de meest nabije ster Zon. Elk jaar licht de stad op tijdens OrbitFest, het lichtfestival tijdens de winterwende, om de bewoners alvast op te warmen voor de terugkeer van Zon. Tijdens en na OrbitFest zullen er meer mysteries over de futuristische stad worden onthuld.

 Bezoek orbitfest.com

OrbitFest: Channels to the stars
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.