Isabouckar A shout out loud for joy


-advertentiepositie-



Isabouckar A shout out loud for joy

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 25 januari t/m 12 februari 2016 vindt de fototentoonstelling plaats ‘Isabouckar! A shout out loud for joy‘. Van de Haagse fotograaf Inge van Mill worden de foto’s getoond in Atrium Den Haag.

Inge van Mill (1976), geboren in Brabant, woonachtig in Den Haag, studeerde af in 2002 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Sinds 14 jaar werkt zij als zelfstandig fotograaf. Zij leeft en fotografeert vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Van nature is zij nieuwsgierig en geïnteresseerd, daarbij heeft zij de menselijke kant voorop staan. Vanuit verwondering en interesse benadert zij haar onderwerpen. Van Mill is op zoek naar verdieping en verbinding, het is voor haar een onuitputtelijke bron van verrassing.
Bij de Zilveren Camera, heeft Van Mill vijf verschillende awards in diverse categorieën ontvangen, de belangrijkste journalistieke fotoprijs van Nederland.

Volgens Van Mill zijn er in het leven twee basis emoties: angst en liefde. ‘Daarbij ervaar ik dans als een universele krachtige expressie waarin we alle emoties kunnen uiten. Dans brengt mij naar binnen, ik word aangeraakt, van hieruit ontstaat een unieke beweging. Ik ervaar ultiem geluk, voel me vrij: Ik leef!’

‘In 2013 ben ik afgereisd naar Senegal, Saint Louis, waar ik drie dansers ontmoette. Vanuit wederzijds respect en vertrouwen ben ik met hen een verbinding aangegaan, foto’s kwamen daarbij tot leven vanuit een diepere laag. De dansers leidden mij naar plekken waar de emoties van de dans tot uiting kwamen.’
‘Isabouckar’, schreeuwden Senegalese dansers wanneer ze uitzinnig van vreugde waren. Mijn project was geboren.’

Na rijping van mijn project in Senegal ben ik in 2015 in Nederland in contact gekomen met dansers waarbij ik met eenzelfde essentie als in Senegal te werk ben gegaan; ‘iedereen is uniek en in de kern zijn we gelijk’. Foto’s van hen toon ik ook op deze tentoonstelling.

In andere uitingen zoals, een leporello fotoboekje en een kort filmpje, laat ik de drie Senegalese dansers eveneens zien.

De komende jaren zal mijn project Isabouckar zich verder uitstrekken over de wereld om uiteindelijk de universele mensheid in haar expressie van dans in beeld te vangen en de magie van het leven en fotografie te tonen.


Meer informatie is te vinden op www.ingevanmill.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Isabouckar A shout out loud for joy
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.