1

Het Kurios Klarinetkwartet in Beekbergen




Het Kurios Klarinetkwartet in Beekbergen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Kurios Klarinetkwartet bestaat uit de volgende musici: Peter Koetsveld (2e klarinet), Mark Snitselaar (basklarinet), Corien Hoepman (3e klarinet), Boukje Musch (1e en esklarinet).

Het kwartet speelt sinds 2012 in de passietijd ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn. Ook voor Beekbergen Klassiek zullen zij dit programma ten gehore brengen. Deze compositie, oorspronkelijk een orkestwerk, werd voor het eerst gepubliceerd in 1787 in Wenen. De bewerking van dit werk voor strijkkwartet, door de componist zelf, werd eveneens gepubliceerd in 1787. Het Kurios Klarinetkwartet maakte van dit strijkkwartet een bewerking voor klarinet.

Het kwartet kwam voor het eerst in Zeist bij elkaar op 1 februari 2002 op initiatief van Peter Koetsveld. Met de oprichting van het Kurios Klarinetkwartet ging een droom voor hem in vervulling. Al 13 jaar treedt het kwartet op in binnen- en buitenland en vormt dan ook een van de bekendste klarinetkwartetten in Nederland. Vele concerten volgden waaronder een aantal internationale tournees.

Kaartreservering en informatie:
Jan Schut (voorzitter) tel.: 06 25057310, gj.schut@chello.nl
Jeannette Harleman (secretaris) tel.: 055 506 4223, info@beekbergenklassiek.nl
of via het bestelformulier op de website www.beekbergenklassiek.nl

 Bezoek www.beekbergenklassiek.nl

Het Kurios Klarinetkwartet in Beekbergen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.