25 jaar Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland


-advertentiepositie-



25 jaar Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al 25 jaar stellen professionele kunstenaars, wonend in het gebied rondom het Lauwersmeer, gedurende twee weekenden in maart hun atelier open voor publiek. In dit jubileumjaar organiseert de Stichting Kunst aan Huis weer een verrassende route met het thema: ZINNESTRELEND.
Dit jaar zijn er vijfentwintig deelnemende kunstenaars die hun kunst en werkwijze laten zien, zoals schilderijen en tekeningen, beelden, keramiek, foto s, (vilt)objecten, glaskunst, houtsneden, collages, meubels enz..

Twee gastkunstenaars zijn speciaal uitgenodigd om het thema op een bijzondere manier uit te werken. Beeldend kunstenaar Paul Edens zal in een kerkje een ruimtelijke installatie bouwen. Hoe en wat precies blijft bij deze kunstenaar tot het laatst toe altijd een verrassing. Paul licht een klein tipje van de sluier: het streven is een ruimtelijk object met een knipoog naar een kinetische ervaring. In galerie Gewaagd te Hornhuizen gaat kunstenaar Allard Medema aan de slag met het ontwikkelen van een audio-installatie genaamd MONDFULNESS, waarbij de bezoeker de dagelijkse handeling van het tandenpoetsen heel aandachtig beoefent. Na het poetsen voelt de bezoeker zich weer helemaal fris, zowel geestelijk als mond hygienisch.

Het thema ZINNESTRELEND is door de kunstenaars verwoord en verbeeld in een fraai vormgegeven Jubileumboekje. Dit boekje is te koop tijdens de route of gratis bij aankoop van een of meerdere loten in de KANS-op-KUNST Loterij. Het boekje en de loten zijn verkrijgbaar bij alle kunstenaars. De te winnen prijzen zijn kunstwerken naar eigen keuze ter waarde van 1000,- euro.

Op de route is een informatiepunt ingericht, waar bestuursleden van de Stichting Kunst aan Huis aanwezig zijn om bezoekers te informeren over de kunstenaars en route. Hier kan men ook terecht voor een hapje en drankje, alvast een routefolder meenemen en een jubileumboekje en/of lot kopen.

De 190 km kunstroute kan op elk punt worden gestart. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst aan Huis spandoeken.
Alle informatie en een printbare routebeschrijving zijn te vinden op onze website.
U kunt ons ook volgen op facebook: https://www.facebook.com/kunstaanhuis
Folders met routebeschrijving zijn o.a. verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars, kunstencentra, bibliotheken e.d.

 Bezoek www.kunstaanhuis.nl

25 jaar Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.