1

Expositie 4Arts 2016


-advertentiepositie-



Expositie 4Arts 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Paasweekend is in de synagoge in Weesp de expositie 4Arts 2016. Hier exposeren vier vrienden in de kunst, waarbij elke kunstenaar een andere discipline beheerst. Samen vormen zij 4Arts. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar bestaat 4Arts uit Edith van Eijden-Calis (keramiek), Renate van Opdorp (tekeningen, etsen en fotografie), Ellen Hofstee (sculpturen) en Simone Stawicki (schilderijen, monotypes en mixed media).
In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in de Synagoge van Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Elk jaar benadert Edith kunstenaars van verschillende disciplines om samen 4Arts te vormen.
Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Het grootste deel van haar werken is gemaakt met de raku-techniek, maar zij gebruikt ook geregeld andere materialen. Zij deinst niet terug om verschillende materialen in één kunstwerk te verwerken. Haar werk is zowel abstract als figuratief en heeft soms een knipoogje.
Renate van Opdorp maakt tekeningen, etsen en fotografie. Zij is gefascineerd door het telkens veranderende karakter van het landschap; het contrast van massieve structuren enerzijds en vergankelijkheid anderzijds. Fotografie gebruikt zij als vertrekpunt en het landschap en detail worden toegepast als metafoor voor de kwetsbaarheid van de mens ten aanzien van de natuur, maar ook als de kracht waarover de natuur en de mens beschikt.
Ellen Hofstee maakt beelden in brons en in steen. (t.w. marmer, albast, kalksteen en serpentijn). Kenmerkend voor haar beelden zijn beweging en elegantie. Het liefst maakt zij koppen en torso's. De bronzen zijn figuratief, haar overige beelden geabstraheerd, om wat over te laten aan de fantasie van de kijker.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren.
De kunstenaars van 4Arts exposeren geregeld en genieten enige bekendheid. Door de verschillende kunstvormen is het geheel een boeiende tentoonstelling en de moeite waard om tijdens het Paasweekend te bezoeken.
De feestelijke officiële opening is op zaterdag 26 maart om 16.00 uur en zal geopend worden door burgermeester B.J. van Bochove met een muzikale omlijsting van Sebastian Skeete Mc Leed (bolo drum). Onder het genot van een hapje en een drankje, kunt u de werken van 4Arts bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts 2016 zijn zaterdag 26 maart van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 27 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 28 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De expositie 4Arts 2016 is te bezichtigen in de Synagoge Weesp, Nieuwstraat 3 in Weesp. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu

 Bezoek www.4arts.eu

Expositie 4Arts 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.