Toneelgroep Imperium speelt Killer Joe


-advertentiepositie-



Toneelgroep Imperium speelt Killer Joe

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Killer Joe is een zwarte komedie over een gezin in het Amerika van de jaren ’70. Het hele stuk speelt zich af in de woonwagen van de vader. Omdat geweld en seksualiteit aan bod komen is een minimum leeftijd van 16 jaar wellicht aan te raden.

Drugsdealer Chris zoekt zijn vader Ansel op. Omdat Chris’ moeder 75 gram cocaïne van Chris heeft gestolen, moet Chris aan geld zien te komen om zijn leveranciers te betalen. Chris en Ansel besluiten Killer Joe in te huren om de moeder van Chris (de ex van Ansel) te vermoorden. Zij hopen zodoende het geld van haar levensverzekering in handen te krijgen.

“Ik ga de dingen goed doen, van nu af aan. Ik moet wel. Ik moet de prijs betalen voor de dingen die ik verkeerd heb gedaan. Als je de prijs voor die dingen niet betaalt, dan blijven ze terugkomen. Altijd.”

Vijf kanjers van Imperium worden uitgedaagd om in deze, toch komische, voorstelling op een overtuigende manier een andere klasse ten tonele te brengen. Zij tasten de grenzen af van seks en geweld op toneel. Zij moeten de kijker meezuigen in de hoofdzonden. Zij krijgen de nobele taak de aantrekkingskracht van het kwaad invoelbaar te maken. Hoe pervers, slecht of dom kun je zijn? Eén ding is zeker: het publiek zal na deze voorstelling anders denken over het eten van kip.

Schrijver Tracy Letts is geen onbekende bij Toneelgroep Imperium: de stukken Bug en Augustus: Oklahoma werden al eerder succesvol opgevoerd. Letts heeft lang bij het Steppenwolf Theatre gewerkt als huisschrijver en acteur en ontwikkelde daar zijn bekendste stukken aan de hand van improvisatie. Letts is als acteur bekend van zijn rol als Andrew Lockhart in de serie Homeland.

Regisseur Jules Noyons maakt al meer dan vijftien jaar succesvolle voorstellingen voor toneelgroep Imperium: waarbij Zinsbegoocheling (2014) en Augustus: Oklahoma (2012) nog vers in het geheugen liggen. Noyons ademt theater. Zijn bevlogenheid geeft de spelers vleugels.

Regie: Jules Noyons
Spelers: Tamara de Reus, Marjolein van der Woude, Ric Berretty, Tijmen de Kok en Laurens Mingelen
Speeldata: 19, 20, 26, 27, 28 (matinee), 3, 4 en 5 maart 2016
Aanvang: 20:30 uur - Matinee: 15:00 uur
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071-5141035
Prijs: € 12,- Regulier
€ 10,- Studenten en CJP
Reserveren: www.imperiumtheater.nl Kaarten kunt u eventueel ook één uur voor aanvang van de voorstelling direct aan de kassa kopen.

 Bezoek www.imperiumtheater.nl

Toneelgroep Imperium speelt Killer Joe
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.