1

Maquette en Film Haagse innovatieve Start-ups




Maquette en Film Haagse innovatieve Start-ups

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 15 t/m 24 februari is in het Atrium Den Haag een maquette en een film te zien van Haagse Start-ups die werken aan innovaties voor een betere wereld.
Start-ups die werken aan innovaties voor een betere wereld.
Den Haag werkt aan een levendige start-up economie. De stad wil een aantrekkelijke omgeving bieden aan de innovatieve en dynamische ondernemer van morgen. Dat is belangrijk voor de Haagse concurrentiekracht en werkgelegenheid.
Innovaties
Den Haag is dé plek voor start-ups en bedrijven die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. Hier, in de internationale stad van Vrede en Recht, wordt gewerkt aan vernieuwende oplossingen voor een betere wereld. Den Haag is een uniek knooppunt dat start-ups, overheden, internationale bedrijven, kenniscentra en duizenden kleine creatieve ondernemers met elkaar verbindt. Of u nu werkt bij 1 van de VN-organisaties, de 135 NGO’s, kunstacademie of bij een eigen start-up.
Denk aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van veiligheid, recht, water, voedsel of duurzaamheid.
Economisch succes en maatschappelijke impact gaan in Den Haag hand in hand. Dit heet de ‘impact economy’.
Investeringen
Om de groeipotentie volledig te benutten, investeert de stad in mensen, plekken, experimenten en ideeën. Het programma schept zo de randvoorwaarden voor een vestigingsklimaat waar volop ruimte is voor start-ups en innovatief ondernemerschap.
Voorbeelden van innovatieve oplossingen van start-ups zijn al volop te vinden in Den Haag:
• drones die ingezet kunnen worden bij noodsituaties
• big data die wordt omgezet in praktische visualisaties om humanitaire hulp effectiever te maken.
• ‘powerplanes’ die groene alternatieve energie opwekken en transformeren.
Inspiratie
De komende tijd worden veel inspirerende verhalen verteld. want de inpact economie bestaat al. Kijk op www.impactcity.nl voor voorbeelden, opinies, inspiratie en een korte film over start-ups in Den Haag.

Impressie Maquette in het Atrium Den Haag
De Maquette en het filmpje van Rogier Wieland geven een impressie van wat er al gebeurt in de stad. Het filmpje wordt getoond bij de maquette die in het Atrium Den Haag te zien is en legt het verhaal uit: www.impactcity.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Maquette en Film Haagse innovatieve Start-ups
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.