Knappe Knapen - muzikaal talent toen en nu


-advertentiepositie-



Knappe Knapen - muzikaal talent toen en nu

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Knappe Knapen gaat over muzikale wonderen, jeugdige muziek en jong talent. Een flitsend kamermuziekprogramma van Camerata Delft, met als solist de 13-jarige cellist Reinier Wink uit Leidschendam.
Reinier won in 2015 diverse concoursen, waaronder het Concertgebouwconcours. Hij heeft les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is net als de musici van Camerata Delft verslingerd aan barokmuziek.
Kamermuziekensemble Camerata Delft brengt op bijzondere locaties oude meesterwerken uit de barokmuziek samen met hedendaagse composities en eigen arrangementen. Concerten die de fantasie prikkelen, uitvoeringen die inspireren en nieuw geluid geven aan oude muziek.

Muzikaal talent komt soms al vroeg tot uiting: Wolfgang Amadeus Mozart componeerde op 9-jarige leeftijd zijn eerste meesterwerken en speelde toen al fenomenaal viool en klavecimbel. Antonio Vivaldi gaf muziekles aan de kinderen van een weeshuis, die hij tot grote muzikale prestaties wist te brengen. De jonge cellist Reinier Wink kruipt in de huid van deze kinderen met zijn vertolking van een van Vivaldis mooiste celloconcerten. Daarnaast voert Camerata Delft jeugdwerk uit van onder meer Mozart en Vivaldi, gelardeerd met composities uit de jeugd van de Barokmuziek. Dit alles gekruid met typische Camerata Delft-smaken zoals de geheel eigen instrumentatie en arrangementen. Heel wat Knappe Knapen op een avond!
Niet alleen muzikaal is dit concert de moeite waard, ook is het een van de laatste kansen om de historische Berlagezaal te bewonderen; deze is nu nog onderdeel van de Muziekacademie Den Haag, maar over enkele maanden niet meer openbaar toegankelijk.

Vrijdag 12 februari 2015 - 20.30u - Oud Katholieke Kerk - Bagijnhof 21, 2611 AN Delft
Zaterdag 13 februari 2015 - 20.15u - Berlagezaal - Raamweg 36, 2596 HN Den Haag
Reserveren: reseveren@cameratadelft.nl of telefonisch via 06-20328700.

Camerata Delft - nieuw geluid in oude muziek

 Bezoek www.cameratadelft.nl

Knappe Knapen - muzikaal talent toen en nu
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.