Pipo terug op Groeneveld


-advertentiepositie-



Pipo terug op Groeneveld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

SAPPERDEFLAP! –PIPO DE CLOWN TERUG OP KASTEEL GROENEVELD
Iedereen die tussen 1958 en 1980 tv keek, kent ‘m : Pipo de Clown. Samen met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra woont hij in een woonwagen. Ze trekken de hele wereld rond en beleven avonturen met de Indiaan Klukkluk, circusdirecteur Dikke Deur, de boeven Snuf en Snuitje en de ezel Nononono.
In onze taal is ‘pipo’ synoniem geworden voor clown. En ook het uiterlijk van Pipo bepaalde generaties lang hoe we ons een clown voorstellen. Namelijk zoals acteur Cor Witschge hem gestalte gaf: met flapschoenen, ruitjesjas, bolhoed en een zonnetje op de wang. Kasteel Groeneveld in Baarn eert nu dit icoon uit de vaderlandse tv-geschiedenis.
Tussen 1967 en 1969 werd Pipo de Clown opgenomen op Kasteel Groeneveld. Het waren gouden jaren: maar liefst 480 filmpjes van elk vijf minuten, werden er geschoten. De wagen van Pipo stond geparkeerd op het kasteelterrein en trok veel bekijks van de plaatselijke jeugd. De plek staat nog steeds bekend als de ‘Pipobrug’. Natuurlijk is het leuk om ook andere locaties te spotten in de serie en terug te vinden in het park. Een wandeling voert de bezoeker langs deze plekken. Maar er is meer! Uiteraard zijn er tal van Pipofilmpjes te bekijken maar ook Pipo’s wagen is er, nu op zaal, en kinderen mogen er zomaar inklimmen.

“Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen….!”

 Bezoek www.kasteelgroeneveld.nl

Pipo terug op Groeneveld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.