Matthaus Passion


-advertentiepositie-



Matthaus Passion

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de Koepelkerk in Leeuwarden, voert de Nederlandse Bach Academie in samenwerking van het Barokensemble Eik en Linde op zondagmiddag 6 maart om 15.00 uur de Matthäus Passion van J.S. Bach uit. Dit als start van een Matthäus Passion traditie in Leeuwarden in de verbouwde Koepelkerk die als muziektheater en muziekcultureel centrum gaat fungeren. Deze kerk wordt dan de uitvalsbasis van de Nederlandse Bach Academie voor Fryslân. Ook bij deze coproductie wordt gewerkt vanuit het meester, gezel principe. Dus professionele solisten die deels ook in het koor meezingen en de vocal coaching verzorgen, overige professionele zangers, studenten conservatoria en gevorderde amateurs.
Dit concert staat onder leiding van Hoite Pruiksma en de solisten tijdens dit concert zijn: Kitty de Geus, Mette Rooseboom, Merel van Schie, Jens Krekeler, Marcel Beekman, Pierre Mak en Sven Weyens.
De Matthäus Passion wordt ook uitgevoerd in de Waalse kerk te Amsterdam (24 maart 19.00 uur), in de St. Agathakerk te Zandvoort (25 maart 19.00 uur) en in de Grote Kerk te Monnickendam (26 maart 14.00 uur).

 Bezoek nederlandsebachacademie.nl

Matthaus Passion
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.