1

Open tuindagen juni Ridderhofstad Hindersteyn


-advertentiepositie-



Open tuindagen juni Ridderhofstad Hindersteyn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eind juni open tuindagen van Kasteel Hindersteyn in Langbroek
Op zaterdag en zondag 25 en 26 juni 2016 en 3 en 4 september 2016 staan de poortdeuren van Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek open voor belangstellenden. Hindersteyn is één van de tien kastelen langs de befaamde Langbroekerwetering. Wekelijks verzorgen ruim 30 vrijwilligers de moestuin en de bloementuin met zijn vele soorten groenten, kruiden, vruchten en bloemen. Hindersteyn is befaamd om haar drie monumentale kassen; daarnaast maken de oranjerie, slangenmuur, doolhof en labyrint deel uit van het historische complex.
Tijdens de open tuindagen komen er Blokhovense Linievarkens op bezoek. Deze enkele weken oude biggen worden verantwoord grootgebracht op luttele afstand van de buitenplaats. U kunt van alles leren over deze bijzondere varkens en wat er nou zo speciaal aan ze is. Ook de stand van de historische kippen en de imker met haar bijen zijn weer aanwezig. Op zondag is het team van Tesselschade Arbeid Adelt er met leuke cadeautjes.
In de tuin is gelegenheid om te genieten van rust, ruimte en cultuur onder het genot van een kopje koffie of thee met de befaamde citroentaart. Het aangrenzende kasteel Lunenburg met zijn prachtige tuinen is in juni eveneens geopend.
De tuin is toegankelijk via het poortgebouw. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De entree van € 3,50 per persoon komt ten goede aan Stichting tot behoud Ridderhofstad Hindersteyn. Deze stichting ondersteunt het onderhoud van de moestuin.

 Bezoek www.hindersteyn.nl

Open tuindagen juni Ridderhofstad Hindersteyn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.