1

Dwalen over dijken bij KunstFort Asperen


-advertentiepositie-



Dwalen over dijken bij KunstFort Asperen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Benieuwd naar geheime geschutplaatsen, onontdekte grondwerken en loopgraven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Deze zomer wordt de Diefdijklinie opgeleverd, het KunstFort geeft alvast een kleine voorproef. Kom op zondag 7 februari om 14.30 uur naar de Taveerne en wandel gratis mee met het Cultuur Café.


Een van onze vrijwilligers neemt u mee op het terrein van het fort en de directe omgeving – waaronder de Diefdijklinie rond Asperen, Meerdijk en de Nieuwe Zuiderlingedijk – waar hij in het landschap bijzondere herkenningspunten laat zien die een verhaal vertellen over de historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Na een periode van renovaties en verbeteringen wordt de Diefdijklinie deze zomer opgeleverd. Dat betekent een nieuwe, verrassende landschappelijke context die de militaire samenhang tussen de forten laat zien en de betekenis van de linie verbeeldt. Soms voelt het fort als een geïsoleerd architectonisch object, maar dat is straks voorbij.


De wandeling vindt buiten plaats, want het KunstFort is tot half april gesloten in verband met de overwintering van de vleermuizen. Na de wandeling – die ongeveer een uur duurt (± 2,5 km) – keren we weer terug naar de Taveerne waar de kachel brandt.

 Bezoek www.kunstfortasperen.nl

Dwalen over dijken bij KunstFort Asperen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.