1

KIJK Live!




KIJK Live!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In Utrecht wordt de 18e editie van het spraakmakende wetenschappelijke en technologische event KIJK Live! georganiseerd door de makers van KIJK. KIJK Live! brengt het magazine tot leven en geeft wetenschappers en experts letterlijk een podium. De setting is informeel: je staat oog in oog met enthousiaste deskundigen en er is volop ruimte voor vragen en persoonlijk contact. Deze editie staat in het teken van het KIJK-boek Wat als. Alle onderwerpen zullen dan ook geïnspireerd zijn op de vraag Wat als….

Wie en wat kun je zoal verwachten?
KIJK Live! verlegt je horizon! Net als KIJK brengt de avond een mix aan fascinerende onderwerpen en experts uit de wereld van wetenschap en technologie. Hier vind je een korte video-impressie.
Voor 16 maart zijn de volgende programma-items al bekend:
• Op deze KIJK Live! wordt het boek Wat als gepresenteerd, waarin maar liefst vijftig afleveringen van de gelijknamige KIJK-artikelenserie zijn gebundeld. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan ’s Nederlands bekendste sterrenkundejournalist Govert Schilling, die ook een kort woordje zal spreken.
• Daarnaast zullen verschillende deskundigen sprekers vertellen over uiteenlopende hypothetische scenario’s. Onder meer spreekt Frans Peeters (VU Amsterdam) over de mogelijkheid dat er een nieuwe ijstijd aanbreekt. Wat houdt dit precies in, en wanneer kunnen we er één verwachten?
• De quantummechanica klinkt als iets waar alleen doorgewinterde fysici zich mee bezighouden. Maar feitelijk is ons dagelijks leven doordrenkt met quantumzaken – en zou onze wereld er dus heel anders hebben uitgezien als deze theorie nooit was ontdekt. Natuurkundige Wim Beenakker vertelt er meer over.
• Ook kun je een speciale editie van de KIJK-pubquiz verwachten, met een mooie goodiebag (en eeuwige roem) als hoofdprijs.

 Bezoek www.kijkmagazine.nl

KIJK Live!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.