1

Bijzondere zwerfstenen langs de Rijn en de IJssel




Bijzondere zwerfstenen langs de Rijn en de IJssel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op dinsdag 9 februari geeft Louis Verhaard in het Natuurmuseum Nijmegen een lezing over Rijn- en IJssellandstenen. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kring Arnhem-Nijmegen van de Stichting Geologische Aktiviteiten (GEA). De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs is € 3,50 inclusief consumptie.

Als je langs de Waal loopt, vind je zwerfstenen die vanuit Duitsland met de rivier zijn meegekomen. Het kunnen zelfs behoorlijk oude stenen zijn, die nog tijdens de ijstijd zijn verplaatst. Ook langs de Rijn en de IJssel zijn dit soort stenen te vinden. Met een beetje geluk vind je er ook kristallen in. Louis Verhaard is daar een groot deel van zijn leven naar op zoek gegaan en heeft een collectie met fraaie zwerfstenen kunnen opbouwen. Zijn meest bijzondere exemplaren zijn stenen die door de bliksem zijn getroffen. Maar ook fossielen van planten heeft hij gevonden op zijn zoektochten. Een belangrijk deel van de collectie heeft hij ondergebracht in het door hem opgerichte streekmuseum ‘De IJsvallei’ in Olst.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.

 Bezoek natuurmuseum.nl

Bijzondere zwerfstenen langs de Rijn en de IJssel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.