‘National Parks Adventure’ in Omniversum




‘National Parks Adventure’ in Omniversum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 16 februari draait de spectaculaire grootbeeldfilm National Parks Adventure met verteller Chris Zegers minimaal een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum.

In 2016 vieren de Verenigde Staten de honderdste verjaardag van de National Park Service, de organisatie die werd geïnitieerd door president Theodore Roosevelt en nu maar liefst 408 natuurparken beheert. National Parks Adventure, geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar, is een spectaculaire grootbeeldfilm over de adembenemende schoonheid en de bijzondere bewoners van de grootse natuurparken. De ultieme tocht door de Amerikaanse wildernis van onder meer National Lakeshore in Michigan, Bryce Canyon en Arches in Utah, Devils Tower en Yellowstone in Wyoming, Katmai in Alaska en Glacier in Montana naar Redwood en Yosemite in Californië. Met beelden van bijna buitenaardse landschappen, rode rotsformaties, reusachtige ijspegels, canyons, geisers, meren en rivieren tot besneeuwde bergtoppen die de wolken kietelen.

We zien bewoners zoals beren en prairiehonden op zoek naar voedsel en volgen de wereldberoemde bergbeklimmer Conrad Anker, zijn zoon en vriendin als ze met mountainbikes over de gladde rotsen in Utah scheuren, de Devils Tower beklimmen en over het kolkende water van de Colorado River door de Grand Canyon varen. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een overweldigende ervaring.

MacGillivray Freeman’s National Parks Adventure is een inspirerende, visuele en muzikale reis door de schitterende natuur van de Verenigde Staten. Regie: Greg MacGillivray, scenario: Stephen Judson en Tim Cahill, producent: Shaun MacGillivray, muziek: Steve Wood. De verteller is acteur, muzikant en presentator Chris Zegers. “Noord-Amerika is mijn favoriete continent. De natuur van de Verenigde Staten is heel divers. Het is zo’n extreem mooi en interessant land. Utah en Montana staan hoog op mijn lijstje om te bezoeken voor het tv-programma 3 op Reis. Het is het mooiste gebied op aarde en heel goed te bereizen. Veel mensen realiseren zich dat niet.”

 Bezoek www.omniversum.nl

‘National Parks Adventure’ in Omniversum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.