1

Feestelijke opening expositie EYE-CANDY 11




Feestelijke opening expositie EYE-CANDY 11

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van zaterdag 5 maart t/m 29 mei is bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal de internationale expositie Eye-Candy 11 te bezoeken. De tentoonstelling, op maar liefst 1150m2, kent een mooie diversiteit dat uiteenloopt van realistische tot abstracte schilderijen en 3D-sculpturen van diverse materialen van in totaal 14 professionele kunstenaars.

De gratis toegankelijke expositie wordt feestelijk geopend op zondag 13 maart. Vanaf 13:30 is iedereen van harte welkom bij Galerie Anita Ammerlaan in het centrum van Roosendaal. De Roosendaalse stadsdichter Leo Lotterman zal de officiële opening verrichten met een gedicht. Zijn motto is: een stadsdichter dicht voor de stad, niet tegen de stad. Het gaat in zijn gedichten om de stad, niet om de dichter. Het is zijn bedoeling de stad zelf aan het woord te laten. Hij doet op poëtische onafhankelijke wijze verslag van wat er gebeurt in zijn gemeente. Kritisch, vrolijk of melancholiek, het hangt van het onderwerp af.

De opening wordt muzikaal opgeluisterd door ‘Jazzed For Fun’. Het repertoire van deze 11-koppige formatie bestaat uit swingende muziek van o.a. Sammy Nestico, Miles Davis, Herbie Hancock en vele anderen, van klassieke tot huidige jazz. Ook latin- en funkstukken staan op het repertoire. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een band die voor het plezier van de leden is opgericht (1999). De meeste leden van de band komen uit verschillende orkesten uit Breda en omstreken. Door toevallige ontmoetingen en dezelfde interesses kwam de band tot stand met als doel om samen met plezier, zo professioneel mogelijk jazzmuziek te maken.

Eye-Candy 11 wordt georganiseerd in de grote galerie van Anita Ammerlaan van maar liefst 1150 m². De Engelse kunstenaar Heidi Adcock zorgt voor het internationale karakter van deze expositie. De Nederlandse exposanten zijn: Marina Maas, Janneke Rottier, Jan Teunissen, Wout Kole, Inge Coolen, Marie-Josée Boerenkamp, Simone van Olst, Annelies Tetering, Gerrit Peele, Marijke Maas, Niko Merriënboer, Maurice La Rooy en Anita Ammerlaan. Tijdens de opening zijn de exposanten aanwezig en zij graag nadere uitleg over hun werk.
De organisatie van Eye-Candy 11 ligt in handen van professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de galerie aan de Markt 39 in Roosendaal uitbaten. De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af(Autonoom 2D) aan de Willem de Kooning Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam en samen met haar echtgenoot houden zij zich fulltime bezig met kunst.

 Bezoek www.anitaammerlaan.com

Feestelijke opening expositie EYE-CANDY 11
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.