Bloesembustocht




Bloesembustocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met de bus door het westelijk rivierengebied.

De boswachter organiseert op zaterdag 30 april 2016 een bustocht door het westelijk Rivierengebied. Een tocht met aandacht voor het ontstaan van het rivierenlandschap. De boswachter neemt u mee langs bloeiende boomgaarden, rivieren, dijken, stroomruggen, vluchtheuvels en kastelen.
De bustocht vertrekt vanaf station Velp en daarna vanaf station Geldermalsen. We rijden door de Bommelerwaard en vertellen over het ontstaan en de geschiedenis. Een eerste tussenstop wordt gemaakt bij kasteel Ammersoyen. Hier krijgt u een kop koffie/thee en wordt de geschiedenis van het kasteel uitgelegd. Vervolgens gaat de tocht verder naar landgoed Waardenburg en Neerijnen. In Stroomhuis Neerijnen, een industrieel erfgoed, wordt de lunch genuttigd. Na de lunch kunnen we de benen even strekken met een korte wandeling naar het kasteel Neerrijnen, door het prachtige Parkbos. Voor de mensen die slechter ter been zijn rijdt de bus naar de kasteeltuin waar de gids hen rond zal leiden in de kasteel kruiden tuin. De dag wordt afgesloten met een bezoek. aan de Hoenderik in Tricht. De Hoenderik is een fruitbedrijf met een aantal agrarische activiteiten. Hier wordt de dag afgesloten en een glaasje zelf geperst sap met een kleine versnapering genuttigd. Hierna vertrekt de bus terug naar station Geldermalsen en vervolgens naar station Velp. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 9.00 uur vanaf station Velp en om 9.45 uur vanaf het P+R terrein bij station Geldermalsen. De bus is rond 17.00 uur terug bij station Geldermalsen en rond 17.45 uur bij station Velp.
Deelname: € 55,00 p.p., donateurs GLK betalen € 49,50 p.p.
Betaling: de bustocht dient vooraf betaald te worden, door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL84RABO0145237710 t.n.v. Het Geldersch Landschap, o.v.v. uw naam en datum excursie.
Informatie: Bert Idsingh / Piet van Wesemael, tel.06-25073821.

 Bezoek www.glk.nl

Bloesembustocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.