FOOD, smaken van de Heuvelrug




FOOD, smaken van de Heuvelrug

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen vormt op 4 & 5 juni het decor voor een tweedaags foodfestival. Op het 6 ha groot festivalterrein zijn verassende, interessante workshops, is spectaculair theater, innovatief design én ook lekker eten en drinken uit eigen streek, of is het gewoon lekker relaxen op het sfeervolle landgoed. Het verrijkt je kijk op voedsel, en is een relaxed en leerzaam dagje uit.

Nieuw: meer proeven en eten
Werd er vorig jaar nog in kleine hoeveelheden geproefd, dit jaar is er rekening gehouden met nieuwgierige bezoekers. In de grote open schuur vind je heerlijke streekproducten en bijzondere slow food lekkernijen. Restaurant Kraaybeekerhof serveert zijn dagelijkse menu op haar terras.

Voor kinderen
Kinderen kunnen aan de hand van een Foodpaspoort het terrein ontdekken door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Ook is er kindertheater, zijn er verhalenvertellers en is er de jaarlijkse wedstrijd. Op zondag is de prijsuitreiking.

Ontwerpers, kunstenaars, theater en lezingen
Naast lezingen en workshops presenteren kunstenaars en ontwerpers hun werk in de Oranjerie. Bezoekers kunnen met hen in gesprek over het voedsel van de toekomst en in discussie over onze eetgebruiken. Meezingen, meedansen of gewoon luisteren kan op beide dagen bij de diverse theatermakers en artiesten. Een selectie van werk van lokale kunstenaars op het thema FOOD wordt getoond op verschillende plekken op het terrein.
Food is het toonaangevende regionaal platform voor kunst, cultuur en de bewustwording van de cultuurhistorische waarde van voedsel, de gebruiken en het landschap.

 Bezoek www.100procentheuvelrug.nl

FOOD, smaken van de Heuvelrug
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.