SchaapScheerdersfeest


-advertentiepositie-



SchaapScheerdersfeest

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Exloo staat 14mei weer in het teken van de schapen. Tijdens het traditionele “Schaapscheerdersfeest” wordt opnieuw gestreden om het Nederlands Kampioenschap Ambachtelijk schapen scheren. Vanaf ongeveer 11.00 uur zullen deelnemers uit het hele land met een handschaar op een ouderwetse manier de schapen verlossen van de winterjas. Er is ook een workshop waar het schapenscheren kan worden geleerd. Na drie succesvolle edities zal ook dit jaar worden gestreden om het Drents Kampioenschap “Spinnen.” Er kan gesponnen worden met een spinnenwiel of met een tol. Iedereen die kan spinnen mag meedoen! Een deskundige jury zal het spinnen volgens het voorgeschreven reglement beoordelen.

De prijsuitreiking voor het schaapscheren en het wolspinnen vindt plaats voor het wassen van de schapen. Schapen worden hierbij in een met strobalen opgebouwd bad gewassen Dit alles vormt de afsluiting van het Schaapscheerdersfeest en is om ongeveer 16.00 uur.

Rondom het evenement is een goederenmarkt waar uiteenlopende waren worden verkocht. De markt is op een dusdanige wijze neergezet zodat het publiek niets mist.

 Bezoek www.dorpsbelangenexloo.nl

SchaapScheerdersfeest
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.