Varen langs het drijvend land van de Molenpolder


-advertentiepositie-



Varen langs het drijvend land van de Molenpolder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vaar met de gids door het oude veenlandschap van de Vechtstreek. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebi

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en ervaar de stilte van de natuur onder de rook van Utrecht. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. Jarenlang werd veen opgebaggerd en te drogen gelegd. De uitgestoken turven waren brandstof voor de kachel. Zo heeft dit Vechtplassengebied door de jaren heen zijn karakteristieke patroon gekregen en kun je hier zeldzame planten en dieren aantreffen, zoals rietorchis en ringslang. Natuurlijk stop je onderweg om de zompige zodden zelf te ervaren!

LIFE: Nieuw leven in het veen

Om de bijzondere natuur van dit veengebied te behouden is vanuit LIFE het project Nieuw leven in het veen opgericht. Door de watergangen te baggeren en legakkers te herstellen, krijgen de zeldzame dieren en planten die hier leven weer nieuwe kansen.

Prijs: inclusief consumptie. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan en kleed je op het weer. Neem je verrekijker mee. Niet geschikt voor minder validen.

Starttijden:

  • zaterdagen van 10-12 uur
  • woensdagen van 14-16 uur

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Varen langs het drijvend land van de Molenpolder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.