Ontdek Fort Ruigenhoek!


-advertentiepositie-



Ontdek Fort Ruigenhoek!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van de stad Utrecht. Het fort, gebouwd rond 1870, is onlangs grotendeels gerestaureerd en daarom nu zeker een bezoek waard! Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze militaire verdedigingslinie gebruikte water als verdedigingsmiddel: polders konden onder water worden gezet om de vijand tegen te houden. Enthousiaste verzamelaars hebben op Fort Ruigenhoek een kleine tentoonstelling gemaakt van allerlei authentieke materialen. Dit geeft u een indruk van hoe het er in die tijd uit heeft gezien. Gedurende de tijd heeft het fort verschillende veranderingen ondergaan. Zo werden er rond de eerste wereldoorlog loopgraven gemaakt. Maar ook beplanting kreeg een grotere rol door het te gebruiken als camouflage en hindernissen. Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over het fort en zijn geschiedenis. Ook de natuur komt aan bod. Er leven enkele bijzondere diersoorten op het fort, zoals dassen. Zin om mee te gaan? U bent van harte welkom. Ook voor kinderen een spannende belevenis!
Zorg voor stevige schoenen. Een deel van het terrein is moeilijk toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn en gebruikers van rolstoelen.
Wilt u met een eigen groep een rondleiding boeken? Dat kan! Mail naar utrechtwest@staatsbosbeheer.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Ontdek Fort Ruigenhoek!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.