Liberty Weekend Zaandam


-advertentiepositie-



Liberty Weekend Zaandam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Komende 6, 7 en 8 mei vind het Liberty Weekend Zaandam/Het Militair Weekend Hembrug plaats. Deze derde editie is weer grootser van opzet dan de afgelopen twee keer. De Vereniging Museumkwartier Hembrug neemt ook dit jaar de organisatie voor haar rekening.
Op vrijdagavond 6 mei geeft de Bill Baker Big Band een bevrijdingsconcert. Kaarten zijn nog ruim verkrijgbaar. Op 7 en 8 mei volgt het weekend zelf.
Voor kinderen is de Koninklijke Luchtmacht aanwezig met twee simulatoren en de Luchtmobiele Brigade zet een klimmuur neer. Er is een speciale speeltuin voor kinderen, er wordt weer geschminkt, er is een speurtocht, er kunnen ritjes gemaakt worden met een smalspoortreintje, kinderen kunnen radioverbindingen met elkaar maken, foto’s maken in een wachthuisje, etc. etc.
Er worden rondvluchten vanaf het terrein gemaakt met een helikopter. Voor 50 euro per persoon kan men het gebied vanuit de lucht bekijken; een spectaculair perspectief! Maar op de grond en in het water is er óók genoeg te zien én te beleven; ‘De Gele Rijders (het Korps Rijdende Artillerie) zijn actief, en rijden met een door paarden getrokken kanon over het terrein; er zijn twee marineschepen en bezoekers mogen op de schepen rondkijken. Tanks, jeeps en andere voertuigen zijn te zien en te horen, en net als vorig jaar is er een pendeldienst met militaire vrachtwagens over het 40 hectare grote terrein.

 Bezoek www.vriendenvanhembrug.nl

Liberty Weekend Zaandam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.