Waterpoort Festival


-advertentiepositie-



Waterpoort Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Pinksterweekend van vrijdag 13 mei t/m maandag 16 mei vindt op de mooiste festivallocatie van Nederland het Waterpoortfestival plaats. Tijdens dit vierdaagse festival voor jong en oud staat er elke dag een ander muziekgenre centraal.
Op zaterdag is dat Rock. Musest is volgens velen één van de beste Muse-tribute-bands ter wereld. Dankzij hun energie en synergie staat elke show als een huis. Ook liefhebbers van The Cure komen aan hun trekken dankzij de tribute-band I found THE CURE. Daarnaast betreden o.a. bands als Sugersweet, Strain en Blackstroke het podium. Tijdens de finale van bandwedstrijd Rockslag gooien de drie knallende finalisten alles in de strijd om dit jaar de titel in de wacht te slepen.
Zondag staat geheel in het teken van blues. Gitarist Ruben Hoeke en zijn band zijn te plaatsen in het rijtje muzikanten dat de nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. “De vetste rock, boogie en rhythm & blues van dit moment!”, aldus Musicfrom. Ook The Veldman Brothers hebben inmiddels hun sporen verdiend binnen de Nederlandse bluesscene. De Gorcumse drummer Jeffrey van Duffelen (door Dutch Blues Foundation genomineerd als beste drummer van 2015) treedt op met zijn band JJ SHARP BAND. Daarnaast is er muziek van Bloezz (bluesrock/funk) en Big Band Gorcum.
Op maandag klinkt er zomerse wereldmuziek. Er mag gerelaxt, maar ook zeker gedanst worden! Dreadless brengt vrolijke reggae, Septeto Trio los Dos dansbare Cubaanse klanken en Baoema Afrikaanse muziek. Er is een festivalmarkt en de kinderen kunnen spelletjes doen, schilderen of zich laten schminken.
Dit alles wordt voorafgegaan door een feestelijke kick-off party op vrijdagavond. Lights Out speelt dansbare poppunk-covers, Onslow Nederlandse rock-'n-roll en dj Def Kees de lekkerste soul- en funkplaten.

Op vrijdag is de entree €5, op zaterdag en zondag €10 en op maandag is de entree gratis. Kaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij het festivalterrein of vooraf via de website. Op het festivalterrein staat een tent met podium klaar. Zo kunnen bezoekers zowel met zonnig als met minder mooi weer van de muziek genieten. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.waterpoortfestival.nl of op Facebook: www.facebook.com/Waterpoortfestival.

 Bezoek www.waterpoortfestival.nl

Waterpoort Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.