Meivakantie in Nieuw Land


-advertentiepositie-



Meivakantie in Nieuw Land

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de meivakantie, van 30 april t/m 8 mei, is er weer van alles te beleven in Nieuw Land. Ook is het deze week de ‘Week van ons water’, met tal van workshops met of over het water. Zo wordt er slootwater onderzocht, is er een techniekworkshop en leven kinderen zich uit in het Watertheater. De tentoonstelling 'Pompen of Verzuipen' is uitgebreid met extra activiteiten en Cornelis Lely komt zelf vertellen. Kom dus voor een leuk dagje uit in de meivakantie naar Nieuw Land in Lelystad.

Waterschap Zuiderzeeland biedt op maandag 2 mei van 13.30 tot 15.30 uur een vol programma met wateractiviteiten in Nieuw Land. Mascotte Erik de Eend is er voor een meet en greet, er is een waterquiz over de veiligheid van Flevoland en.. ontdek met proefjes welke dieren er in de sloten van Flevoland leven. Dijkgraaf Hetty Klavers komt langs om kinderen te vertellen over gemalen: wat zijn gemalen en hoe zorgen zij er voor dat wij in Flevoland geen natte voeten krijgen?

Op dinsdag 3 mei komt Cornelis Lely 'zelf' vertellen over zijn Zuiderzeeproject: de drooglegging van de Zuiderzee, de bouw van de afsluitdijk en het ontstaan van Flevoland. Hoe kwam hij op dit idee? Vraag het hem zelf, hij vertelt er graag over. Op vrijdag 6 mei is er verder nog een water-techniek workshop.

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

Meivakantie in Nieuw Land
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.