Dag van het Kasteel 2016


-advertentiepositie-



Dag van het Kasteel 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen in Nederland, België en Duitsland zijn te bezoeken op de Dag van het Kasteel op tweede pinksterdag!

Kastelen en buitenplaatsen prikkelen de fantasie van iedereen die er een bezoekje brengt. Vaak zijn het ware tijdcapsules die nog de sfeer ademen van lang vervlogen tijden. Hoeveel stappen werden al gezet over de drempels en hoeveel ogen keken er al door de ramen?

Deze negende editie heeft als thema Proef het Verleden.
Van kasteelkeukens tot moestuinen vol verrassende groenten en kruiden; het thema van dit jaar neemt u als bezoeker mee op een culinaire tijdreis! Proef lekkernijen uit de streek proeven en geniet van prachtig gedekte tafels. Kom alles te weten over tafelgebruiken en wat men graag at. Kastelen en buitenplaatsen laten u het verleden op nog veel meer manieren proeven; rondleidingen, riddertoernooien, speurtochten, serviezen schilderen, en meer. Op deze Dag van het Kasteel is er voor elk wat wils, van jong tot oud! U vindt alle deelnemers en de georganiseerde activiteiten op www.kastelen.nl

Let op: verschillende deelnemers hanteren verschillende openingstijden en toegangsprijzen. Niet elke deelnemer stelt het huis open.

 Bezoek www.kastelen.nl

Dag van het Kasteel 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.