Aspergefestival Nienoord, Groningen




Aspergefestival Nienoord, Groningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Aspergefestival op Landgoed Nienoord
Grote kans dat je het prachtige Landgoed Nienoord en de historische Borg Nienoord wel eens hebt gezien onderweg of dat je ervan gehoord hebt. Het landgoed ligt op steenworp afstand van Leek. Op dit waanzinnig mooie landgoed wordt op 5 juni het Aspergefestival gehouden.
De asperges, het ‘witte goud’ , zijn er in die tijd namelijk weer in overvloed. De witte asperge is terug van weggeweest! Zowel in de klassieke Franse keuken als in de Noorderlijke keuken is het een ware traktatie. Om een ode aan de asperge te brengen, vieren we op Landgoed Nienoord hét Aspergefestival waarbij natuurlijk de asperge centraal staat, maar er ook tal van andere snuisterijen en culinaire verassingen zijn te vinden met een vleugje Franse sjeu.
De stijlvolle kraampjes met cadeauartikelen, tafellakens, servetten, Franse kazen, lavendelproducten, bakproducten, olijfolies, zepen, muziek, Parijs, macarons, workshops/demonstraties, curiosa en heerlijke huisgemaakte asperge proeverijtjes van het Grand Café Landgoed Nienoord , maken het aspergefestival een bezoek meer dan waard.
Het Aspergefestival zal plaatsvinden op de Landgoed Nienoord in Leek. We delen de passie van alle aspergeboeren die op dat moment weer volop in het seizoen hard aan de slag zijn. De asperges zijn in deze tijd overvloedig en met hun bijzondere smaak, kleur en geur verdienen ze op deze dag volledige lof. Op 5 juni is het Landgoed dan ook omgetoverd tot een prachtig romantische locatie, waarbij de Asperge en Franse invloeden, zoals French Vintage over het hele landgoed duidelijk voelbaar zijn.
Datum: zondag 5 juni, van 10:00 tot 17:00
Locatie: Landgoed Nienoord, Nienoord 20, Leek
FB: facebook.com/aspergefestival
I: www.aspergefestivalnienoord.nl

 Bezoek facebook.com

Aspergefestival Nienoord, Groningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.