1

Smartmovies: Binnenstebuiten




Smartmovies: Binnenstebuiten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op dinsdag 3 mei draait ‘Binnenstebuiten’ om 14.00 uur in filmtheater ’t Hoogt.

Botsende emoties
De film Binnenstebuiten neemt ons mee naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan haar nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Over de wetenschappers
Sociale wetenschappers van de Universiteit Utrecht Jolien van der Graaff en Marieke Hiemstra doen onderzoek naar empathie en moodswings bij jongeren en kunnen je alles vertellen over de pieken en dalen in de emoties bij kinderen en jongeren.

Met je filmkaartje gratis naar het Universiteitsmuseum Utrecht
Voor Smartmovies werkten het Universiteitsmuseum Utrecht en Filmtheater ’t Hoogt samen. Met je filmkaartje krijg je gratis toegang tot het Universiteitsmuseum.

Dinsdag 3 mei, 14.00 uur ‘Binnenstebuiten’ in Filmtheater ’t Hoogt. Vanaf 8 jaar. 125 minuten, Nederlands gesproken. Koop je kaartje (€ 7,50) via www.hoogt.nl.

 

Smartmovies: Binnenstebuiten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.