1

Toneelgroep Imperium speelt TWEE




Toneelgroep Imperium speelt TWEE

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Toneelgroep Imperium speelt TWEE

TWEE is de bruisende seizoen afsluiter van Toneelgroep Imperium. In de sfeer van een kroeg, dus met een drankje in de hand, krijgt het publiek verschillende tragi-komische pareltjes in de vorm van monologen en dialogen voorgeschoteld. Maar liefst dertien acteurs en actrices brengen gepassioneerd, humoristisch en levensecht toneel dat je bij de strot grijpt. Lachen, meeleven, afkeuren en inleven. Lively and good entertainment!

In TWEE runnen de kastelein en zijn vrouw een goedlopende kroeg. Deze avond is het druk. Er komen stamgasten en vreemdelingen binnen met hun eigen verhaal. Allemaal hebben ze iets te vertellen. Iedereen is welkom. Tussen alle verhalen door krijgen we te horen hoe de kroegbaas en zijn vrouw door het leven zijn gegaan. Recht uit het hart en recht voor zijn raap! Uit het leven gegrepen! Echte mensen van vlees en bloed. Scherpzinnige, krachtige, grappige en ontroerende verhalen in een prachtige vertaling van Jules Deelder.

Jim Cartwright, een Engelse schrijver uit Lancaster, heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn stukken. Road en Little Voice zijn gespeeld in The Royal Court Theatre in Londen. Ook Two heeft regelmatig prijzen gewonnen en is vaak gespeeld door Engelse gezelschappen. Jules Deelder, vertaler van het stuk, is bekend als dichter en als Nachtburgermeester van Rotterdam. Hij heeft met zijn vertaling scherpe en levensechte personages neergezet. TWEE is een genot om naar te luisteren.

Amanda Wolzak volgde haar toneelopleiding in Londen waar zij meerdere jaren woonde. Als theaterdocent werkte zij bij De Acteerstudio in Den Haag. Zij is behalve regisseur ook actrice en trainer voor bedrijven. Haar laatste rollen als actrice waren Charlotte Brontë, gespeeld in Het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en Margaret Thatcher in de film Iron Sky, the Coming Race, die uitkomt in 2017. “Het stuk Twee vind ik een prachtig stuk om te regisseren. Uitdagend voor de spelers om helemaal in het personage op te gaan. Tempo, timing en inlevingsvermogen zijn vereist.”

Regie: Amanda Wolzak
Spelers: Francine Casteleijn, Ada van Duijn, Els van Midden, Annemieke Nennie, Marga van Ravels, Riekje Renes, Johan van Amerom, Theo Flach, Michel Lausberg, Ton Orleans, Jan Struijs, Gerard van Teijlingen en speciale vermelding voor Abel Roosendaal.
Speeldata: 13, 14, 20, 21, 22 (matinee) 26, 27 en 28 mei 2016
Aanvang: 20:30 uur - Matinee: 15:00 uur
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071-5141035
Prijs: € 12,- Regulier
€ 10,- Studenten en CJP
Reserveren: www.imperiumtheater.nl Kaarten kunt u eventueel ook één uur voor aanvang van de voorstelling direct aan de kassa kopen.

 Bezoek www.imperiumtheater.nl

Toneelgroep Imperium speelt TWEE
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.