1

Wonen in de Middeleeuwen


-advertentiepositie-



Wonen in de Middeleeuwen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een veel gestelde vraag van bezoekers aan het Muiderslot is: hoe zag het er hier in de middeleeuwen uit? Daarom staat 2016 in het teken van ‘Wonen in de middeleeuwen’ met diverse activiteiten en een tentoonstelling.

Een van de kamers van het Muiderslot is de Kemenade, een woonvertrek waar de burchtvrouwen veel verbleven en konden handwerken. Het was een verwarmde ruimte voorzien van open haard en stenen schoorsteen. Door goed te kijken naar de bouwtekeningen en inventarislijsten uit de 15e eeuw krijgen we een beter beeld van de indeling en inrichting van het kasteel en kunnen we laten zien dat de middeleeuwen helemaal niet zo donker waren als altijd gedacht wordt.

Komend jaar transformeren we de Kemenade tot een typisch grafelijk en vooral kleurrijk woonvertrek. Tijdens de schoolvakanties en op drukbezochte feestdagen zijn er diverse ambachten te zien als smeed- en zilverwerk, schilderwerk, meubelkunst, glas- en aardewerk. Ambachtslieden maken steeds een voorwerp of brengen decoraties aan om zo aan het eind van het jaar een totaal ingericht vertrek te laten zien. Van de voortgang wordt een fotoreportage gemaakt, zodat iedereen de ontwikkeling goed kan volgen.

 Bezoek www.muiderslot.nl

Wonen in de Middeleeuwen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.