2e Pinksterdag Dag van het Kasteel


-advertentiepositie-



2e Pinksterdag Dag van het Kasteel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het thema van dit jaarlijks terugkerend evenement is: Proef het verleden. Waar kunt u dat beter doen dan op het domein van Jonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) in Loosdrecht.

Aan de hand van een viertal thema’s maakt u kennis met de culinaire mode van weleer. In de Groene kamer die als ontvangstkamer werd gebruikt, krijgt u een idee hoe u ontvangen zou worden ‘op de thee’ bij de Jonkheer, net als Koningin-moeder Emma in augustus 1927. In de Gotische kamer krijgt u een goede indruk van voeding in de middeleeuwen. De tafel is gedekt maar bestek is er nauwelijks, alleen een mes voor het vlees. In de Gouden Eeuw kwam daar verandering in. Het eten werd gevarieerder maar de eetcultuur was niet verfijnd. Wel bijzonder voor de Hollandse keuken was de introductie van specerijen die door de VOC werden geïmporteerd. Als afsluiting is in de Hoge Zaal de tafel uitbundig gedekt met het fraaie Loosdrechts porselein.

Niet alleen het oog maar ook de inwendige mens komt volop aan bod. Onze cateraar Spoon verzorgt een High Tea in de theetuin, kom ook proeven van de varkens en kippen aan het spit. Een proeverij met een assortiment van hapjes door de eeuwen heen. Steek de armen uit de mouwen en doe mee met de workshop kaasmaken. Het hele programma wordt voorzien van stemmige muziek. Ook voor de kinderen worden activiteiten verzorgd. We gaan schminken, spelen oud Hollandsche spelletjes en er is ook een speurtocht. Wij verwelkomen u graag en maken er een onvergetelijke, smakelijke dag van.

Gratis Parkeren kan naast het kasteel, achter het voormalige “De Schutse”, of even verder achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn).

 Bezoek www.sypesteyn.nl

2e Pinksterdag Dag van het Kasteel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.