1

Caecilia, muzikale (familie)voorstelling




Caecilia, muzikale (familie)voorstelling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In samenwerking met zijn dochter, theatermaaktster Marieke Koopman, maakte de wereldberoemde dirigent en organist Ton Koopman een nieuwe familievoorstelling: ‘Caecilia.’ Deze is o.m. te zien in de Koepelkerk van Bussum, op dinsdag 31 mei. In de voorstelling staat het orgel centraal; één van de oudste, krachtigste, meest veelzijdige én indrukwekkendste muziekinstrumenten die er bestaan.
Try-outs in Nederland en Frankrijk werden lovend ontvangen, door jong en oud. Voorafgaand aan de openbare voorstelling in Bussum op dinsdag 31 mei, vindt een besloten schoolvoorstelling plaats, eveneens in de Koepelkerk. Daags ervoor vinden eveneens twee besloten schoolvoorstellingen van Caecilia plaats in de Sintjansbasiliek in Laren, georganiseerd door Stichting Laren Klassiek.
Caecilia is een boeiende voorstelling over het standbeeld Caecilia. Ze staat al eeuwen alleen op een orgel in een verlaten kerkje. Haar vriendje Bortus ligt al heel lang in gruzelementen en ze voelt zich zó eenzaam! Maar: op een dag treedt eindelijk weer een organist de kerk binnen. Wordt nu alles anders?
In de voorstelling is tijdloze muziek van Sweelinck, Bach, Locatelli en Buxtehude te horen.
Caecilia
Een familievoorstelling met muziek en dans | 4+
Met: Marieke Koopman (concept en spel), Jonas Furrer (dans), Ton Koopman (orgel), Hans Thissen (regie), Bartel Meyburg (decor). ‘Caecilia’ wordt aangeboden door Ton Koopmans Amsterdam Baroque Ocrchestra en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Dinsdag 31 mei 2016 | Bussum | Koepelkerk*
10.00 uur (Besloten schoolvoorstelling) 16.00 uur Openbare voorstelling. Kaarten verkrijgbaar via onze website.
*Tijden onder enig voorbehoud. Controleer altijd onze website.

 Bezoek www.amsterdambaroque.nl

Caecilia, muzikale (familie)voorstelling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.