1

Lammetjesdagen bij MergelRijk


-advertentiepositie-



Lammetjesdagen bij MergelRijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom deze lente naar de leukste grot van Valkenburg: MergelRijk! Naast de prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets, die het hele jaar door te zien zijn, staat de maand mei geheel in het teken van enkele extra activiteiten, voor het hele gezin. Dus ook dit voorjaar blijft MergelRijk de meest veelzijdige ondergrondse beleving voor jong en oud.

LAMMETJESDAGEN TIJDENS PINKSTEREN:

Bij MergelRijk kun je het hele jaar door vanalles te weten komen over de geschiedenis van het Limburgse landschap. Van fossielen uit de prehistorie tot de herkomst en het gebruik van mergel: Samen vertellen ze het verhaal van hoe het landschap zich gevormd heeft. Tijdens de Pinksterdagen maakt MergelRijk de natuur van Limburg helemaal tastbaar. Zo komt er een traditionele herder op bezoek met een kleine kudde Mergellandschapen en wordt er een interessante film over deze viervoeters vertoond. De Mergellandschapen zijn als een soort tuinders, namelijk van groot belang voor het natuurbeheer in Limburg. En ze zijn nog lief ook!

Naast de speciale lenteactiviteiten kun je zoals gewoonlijk bij MergelRijk mergelworkshops volgen, waarmee je je eigen mergelsouvenir kunt maken. En proef van heerlijke, authentieke Limburgse streekproducten zoals een n smakelijk Grottenbiertje of een lekker stukje Grottenham. Kortom: MergelRijk is een ware belevenis voor de hele familie, ook in de lente!

 Bezoek www.mergelrijk.nl

Lammetjesdagen bij MergelRijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.