1

Pinksterfeest Veenklooster


-advertentiepositie-



Pinksterfeest Veenklooster

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 13 tot en met 16 mei 2016 vindt de 44e editie van het Pinksterfeest Veenklooster plaats. Vele gezinnen, ouderen en jongeren komen in het extra lange weekend naar Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. De organisatie heeft voor dit jaar weer een boordevol programma neergezet.Nieuw dit jaar op Pinkstermaandag is: Pinksterplaza. Een grote en veelzijdige markt, waar hobbyisten, kleine ambachtelijke bedrijfjes, lokale initiatieven en kunstenaars hun eigen gemaakte producten aan de man brengen. Ook worden er workshops gegeven en is er ruimte voor goede doelen-organisaties en evangelische (boek)winkeliers.FUNklooster
Ook vindt op Pinkstermaandag voor het tweede jaar festival FUNklooster plaats. Speciaal gericht op jongeren en jongerenwerkers. Er zijn verschillende optredens van onder meer de band Unity, rapper Yessin en het Afrikaans kinderkoor Up4S. Een grote naam op het festival is het muziekduo De Rechtstaat. Het programma bestaat verder uit een spectaculair dansoptreden van Salvation Dance Center, aanbidding en een inspirerend verhaal van Coen Nuijten. Op het hele terrein zijn er workshops en spelactiviteiten.

Gelukszoekers
Het thema is dit jaar ‘Gelukszoekers’. Een onderwerp dat dagelijks voorbij komt op tv of in de krant. Tijdens het evenement wordt het thema door diverse sprekers ingevuld. Op Eerste Pinksterdag is er een bijzondere themamiddag. Hier komt Gor Khatchikyan – bekend van het VPRO-programma Premier Gezocht- spreken. Hij vluchtte met zijn ouders op twaalfjarige leeftijd vanuit Armenië naar Nederland. Nu is hij arts, evangelist, en schrijver van het boek ‘Gelukzoeker’.

Tien jaar Bezinningspad
Ook de bekende activiteiten hebben dit jaar weer een plek gekregen in de programmering. Extra speciaal dit jaar is het Bezinningspad, dat voor de tiende keer op de maandagmiddag in het Veenkloosterbos plaatsvindt. Het is een route voor het hele gezin met voor de kinderen leuke opdrachten en een knutseltent.

Andere hoogtepunten
Het Pinksterfeest start voor de jeugd op vrijdagavond met een sponsorsurvivaltocht, een barbecue, en spreker André van der Meer. Muziek is er die avond van Sephora.
Op zaterdagmiddag is er een fietstocht en vanaf 17.00 uur een sing-in met de Sweagers. Na een broodmaaltijd start om 19:30 de traditionele zang- en concertavond met ds. Klaas Snijder, mannenkoor It Ljochtbeaken uit Haulerwijk/Waskemeer, Fanfare Oranje uit Dokkum en doedelzakspeler Jan van Doornum uit Ermelo.
Martin Brand en het Praise United Fryslân geven op de zondagavond opnieuw een concert. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Pinksterfeest.
Op maandag is er naast het Bezinningspad en Pinksterplaza een openluchtdienst. Dit jaar gaat Ds. T.H. Bos uit Waddinxveen (voorheen Twijzelerheide) voor en is er medewerking van de Worshipband Release en Muziekkorps Harmonia/Juliana uit De Westereen/Kollumerzwaag.

Bezoek de website voor meer informatie over het programma, het Pinksterfeest én tickets voor het concert van Martin Brand: www.pinksterfeest.com.

 Bezoek http

Pinksterfeest Veenklooster
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.