Fototentoonstelling Opnieuw in de Schilderswijk


-advertentiepositie-



Fototentoonstelling Opnieuw in de Schilderswijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De fototentoonstelling Opnieuw in de Schilderswijk is van 28 mei t/m 3 juni in het Atrium Den Haag te zien. De expositie toont achttien oude én opnieuw gemaakte portretten van (oud-)bewoners van deze Haagse woonwijk van fotograaf Ad Nuis.
Wat betekent het om voor even terug te keren naar de woonwijk van jouw verleden? Is er veel veranderd? Wat is er sindsdien met jezelf gebeurd? De fototentoonstelling 'Opnieuw in de Schilderswijk' beantwoordt op een bijzondere manier deze vragen.
Fotograaf Ad Nuis, zelf jarenlang wonend in de Schilderswijk, en schrijver Arthur van den Boogaard liepen er ruim anderhalf jaar rond, speurend in de fotoalbums van bewoners naar geschikte beelden om opnieuw te maken. In achttien gevallen lukte dat en maakten ze een oude foto met dezelfde mensen op dezelfde plek in de Schilderswijk opnieuw.
Vanaf 28 mei zullen achttien 'dubbelportretten' met bijbehorende verhalen worden getoond in Het Atrium in het Haagse gemeentehuis. Tegelijkertijd hangt dezelfde serie bijna twee maanden lang, 28 mei t/m 5 juli, op speciaal geplaatste wanden buiten op de Hoefkade en op het Hobbemaplein, alsmede in het theater De Vaillant. Naast een verrassende blik op de veranderingen door tijd heen geven de foto's en de verhalen een inkijk in het leven van (oud)-Schilderswijkers. Tezamen vormen de achttien dubbelportretten een alternatief familiealbum van deze Haagse woonwijk.

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/opnieuwindeschilderswijk.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Fototentoonstelling Opnieuw in de Schilderswijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.