1

Nassaudag Breda


-advertentiepositie-



Nassaudag Breda

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op maandag 21 mei, tweede Pinksterdag, wordt in Breda de Nassaudag gevierd. Het is dan ook landelijke Kastelendag, waardoor kasteel Bouvigne en het Kasteel van Breda ook voor het grote publiek geopend zijn. Het programma vindt plaats tussen 12.00 uur en 17.00 op meerdere locaties die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus.

De wieg van de koninklijke familie stond in Breda. Het kasteel van Breda was het stamslot van de Nassaus. De verwevenheid van de stad met het vorstenhuis loopt als een draad door de stadsgeschiedenis. De Nassaus drukten door hun aanwezigheid in Breda (tussen 1403 en 1568) een beslissende stempel op de ontwikkeling van de stad. Verbinden, vooruitkomen en genieten vanuit een rijke historie naar het heden was hun motto. De kernwaarden tolerantie, verdraagzaamheid, innovatie en internationalisering die voortkomen uit de historische periode waarin de Nassaus in Breda woonden, heeft Breda gebruikt om te worden tot de zelfbewuste, energieke en moderne stad die zij nu is.

Tijdens de Nassaudag staat het bol van lust en last, liefde, genegenheid en hoofse manieren tegen de achtergrond van een periode waarin Breda even de belangrijkste plek in Europa was.

 Bezoek www.bredanassaustad.nl

Nassaudag Breda
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.