1

Met Trio Castradivi terug naar de castratentijd


-advertentiepositie-



Met Trio Castradivi terug naar de castratentijd

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Posterholt – Op 5 juni is Trio Castradivi te beluisteren op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Het trio neemt u mee naar de 17e en 18e eeuw, de tijd van de castraten, en laat u genieten van muziek van Purcell, Pergolesi en vele anderen. Daarnaast zal Trio Castradivi, eerder al te bewonderen bij De Wereld Draait Door en De Klassieken, later repertoire ten gehore brengen.

Trio Castradivi bestaat uit Marcel Arpots, Rob Meijers en Sielke Smeets. Marcel Arpots, een sopranist, is na zijn conservatoriumstudie in Maastricht in de leer gegaan bij de beroemde zangpedagoge Mya Besselink. Sinds 1985 is hij verbonden aan Opéra Royal de Wallonie in Luik. Daar zingt hij als eerste tenor in het koor. Ook speelde hij er tientallen kleine rollen, zoals Giuseppe in La Traviata, Schmitt in Werther en Le messager in Aida.

Farinelli

Als solist nam hij deel aan talloze uitvoeringen wereldwijd van onder meer de requiems van Mozart, Donizetti en Fauré, die Hohe Messe van Bach, het Weinachtsoratorium van Bach, de Mis in D van Schubert en die Kronungsmesse van Mozart. Hij ging meerdere malen op tournee in de VS en Canada, waar hij een graag geziene gast is. Marcel Arpots verzorgt veel concerten met repertoire van de legendarische sopraan castraat Farinelli, wiens leven in 1994 met succes is verfilmd door Gérard Corbiau.

Scholl

Rob Meijers begon als jongenssopraan en studeerde in 2001 af als bariton aan het conservatorium in Maastricht. Ook hij vervolmaakte zijn zang bij Mya Besselink. Rob Meijers ontwikkelde zich onder haar leiding tot een veelgevraagd countertenor. Verder volgde hij onder andere masterclasses bij grootheden als Andreas Scholl en Tom Krause. In 2005 haalde bij zijn master solozang, sloot zijn studie opera cum laude af en was halvefinalist bij de concoursen in Barcelona en Chimay.

Stabat Mater

In 2007 volgde hij de masterclass van de Britten Pears Academy of Music en soleerde in die Hohe Messe van Bach tijdens het Aldeburgh Festival. Het jaar erop was hij één van de laureaten tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch. 2009 was het jaar waarin hij in de Grote Kerk in Naarden met veel succes de altus partij van het Stabat Mater van Pergolesi voor zijn rekening nam. Hij zong bij andere gelegenheden onder meer het Gloria van Vivaldi, de Johannes Passion van Bach, de Carmina Burana van Orff, Händels Messiah, Bachs Mattheus Passion en Mozarts Requiem. Rob Meijers wordt gecoacht door de bekende countertenor Michael Chance.

Muziekdocent

Sielke Smeets, uitvoerend pianiste, haalde in 2007 haar bachelor en in 2009 haar master aan het conservatorium in Maastricht. Ze studeerde daar schoolmuziek, orthopedagogische muziekbeoefening, en klassieke piano. In 2008, 2009 en 2011 was ze student aan de Birmingham International Piano Academy, een summer school, waar ze onder anderen masterclasses volgde bij beroemdheden als John Lill, Oxana Yablonskaya en Philip Martin. Ook nam ze elders deel aan masterclasses van Richard Goode, Håkon Austbø en Claire Chevallier.

Vanaf 2003 werkt Sielke Smeets als docent orthopedagogische muziekbeoefening aan de Adelante Mytylschool in Valkenburg aan de Geul. Sinds 2009 is ze tevens muziekdocent aan de Music School van het United World College in Maastricht. Ze treedt regelmatig op met Trio Castradivi en duo Xi-music. Ook begeleidt ze individuele zangers. Sielke Smeets wordt daarnaast steeds vaker gevraagd voor soloconcerten.

Kaarten reserveren

Kaarten voor het concert van Trio Castradivi, 5 juni om 14.00 uur, kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Reserveren is mogelijk via 06-21362822 (bij voorkeur bellen op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur) of stuur een e-mail naar reserveren@cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en jongeren.

Cultureel Aerwinkel

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.

 Bezoek www.cultureelaerwinkel.nl

Met Trio Castradivi terug naar de castratentijd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.