Iepenloftspul De Suvering - Iepenloftspul Wergea


-advertentiepositie-



Iepenloftspul De Suvering - Iepenloftspul Wergea

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In juni 2016 speelt Iepenloftspul Wergea op een bijzondere locatie het openluchtspel ‘De Suvering’. Het stuk is gebaseerd op de film ‘O Brother where art thou?’ en wordt geregisseerd door Theo Smedes, die eerder ook het openluchtspel in 2013, Sywart de Soap, onder zijn hoede had.

Drie ontsnapte gevangenen
‘De Suvering’ gaat over drie gevangenen, alle drie zijn met vrouwe justitia in aanraking gekomen en alle drie zoeken een manier om toch hun dromen nog waar te maken. Wanneer het lukt om te ontsnappen en gaan ze op zoek naar de schat die een van de drie begraven heeft. Ze hebben maar een paar dagen de tijd om de schat te vinden, want de vallei waar het ligt zal, vanwege het afdammen van de rivier, vollopen met water.

Vreemde situaties en aparte personages
Op weg naar de schat komen de drie jongemannen, Everett Ulysses McGill, Pete Hogwallup en Delmar O’Donnel, in vreemde situaties terecht. Ook komen ze verschillende aparte figuren tegen, terwijl ze vluchten voor het gezag. En dan raakt Pete ook nog eens kwijt…

Op tijd voor het water?
Blijven de drie, ondanks religieuze obstakels, familieperikelen en politieke flauwekul, uit de handen van de politie en op het rechte pad? En zijn ze op tijd bij de schat? Of zijn ze nu eindelijk werkelijk gezuiverd?

Locatie krijgt een nieuw leven
De zuivering in Wergea, die onderdeel uitmaakt fan de oude Frico in het dorp, is de set waar het stuk op gespeeld wordt. De rauwe look, met de betonnen trappen en muren, zijn de basis van ‘De Suvering’, dat zich afspeelt in de roerige jaren ’30 van de staat Mississippi, Amerika.

Voorstellingen van ‘De Suvering’
Iepenloftspul Wergea speelt op 15, 17, 18, 22, 24 en 25 juni de voorstelling ‘De Suvering’ op de oude zuivering in Wergea. Kaarten bestellen kan vanaf 1 juni via www.desuvering.nl.

 Bezoek www.desuvering.nl

Iepenloftspul De Suvering - Iepenloftspul Wergea
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.