1

Academie Renshof exposeert in het Raadhuis


-advertentiepositie-



Academie Renshof exposeert in het Raadhuis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

ACADEMIE RENSHOF GENSPIREERD DOOR JEROEN BOSCH

werk van de leerlingen gexposeerd in het

Raadhuis van Ravenstein

De expositie van leerlingen van Academie Renshof toont een verzameling werken geschilderd of Jeroen Bosch. Een prachtig iconografisch en kleurrijk palet te zien van 21 mei tot en met 3 juli in het Raadhuis van Ravenstein. Stuk voor stuk onmiskenbaar schilderijen van de 21e eeuw. Met een eigen interpretatie van de actuele wereld zoals Jeroen Bosch dat deed op het scheidingsvlak van de late middeleeuwen en de renaissance.

De fantasie voorbij, zo zou je het werk van Jheronymus Bosch (1450-1516) kunnen karakteriseren. Op het eerste gezicht met een onvoorstelbare fantasie geschilderd. Bij bestudering is het niet zomaar fantasie alleen, alles blijkt een doel te hebben, een symbolische betekenis te dragen.

Maatschappijkritisch
In deze expositie heeft iedere schilder op geheel eigen wijze een interpretatie gegeven van een actueel onderwerp. Hierin is telkens weer de reflectie met wat Bosch met zijn werk bedoeld kan hebben. Opvallend is dat bij vrijwel alle schilderijen die ontstonden het maatschappijkritische, dat Jeroen Bosch in grote mate verwerkte, ook bij de totstandkoming van deze schilderijen een grote rol speelt.
Vraagstukken waar veel mensen zich zorgen of boos over maken komen aan de orde. Het milieu, het grote geld circuit, de controle van de staat over het individu en het in de gaten houden dat daar bij hoort. Allerlei elementen uit de schilderijen van Bosch zijn herkenbaar en verwerkt in nieuwe composities aangevuld met fantasierijke elementen. Ook deze schilderijen kun je karakteriseren als , schilderijen met een eigen uniek verhaal. Bijzonder zijn de drieluiken die gezamenlijk zijn vervaardigd.

Deze expositie laat een verrassende verzameling van schilderijen zien. Interessant zeker, maar ook technisch knap geschilderd. Academie Renshof is een privschool die zich voornamelijk richt op traditionele schildertechnieken in olieverf en heeft vestigingen in Nijmegen, Utrecht en Zwolle. Tegelijkertijd zijn in de vitrines beelden in hout en steen te zien van de cursisten van Atelier Creapoelka uit Ravenstein en Demen.

De tentoonstelling is te zien van 21 mei tot en met 3 juli in het Raadhuis van Ravenstein aan de St. Luciastraat 2. De toegang is gratis. Openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 16.30 uur en op zondag van 11 tot 16.

Het hier getoonde werk is gemaakt door Paola Schmitz-Jansen en draagt de titel De Kraamkamer

 Bezoek www.academie-renshof.nl

Academie Renshof exposeert in het Raadhuis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.