Vorm en verbeelding Antoinette LeRoy


-advertentiepositie-



Vorm en verbeelding Antoinette LeRoy

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 21 mei om 16.00 uur is de opening van de expositie van Antoinette LeRoy. De expositie zal worden geopend door Agna Rudolph, filmmaker.

Agna Rudolph is een gepassioneerd en creatief filmmaker. Ze maakte jarenlang documentaires voor de televisie (NPS – IKON). Veel van de kunst- en muziekprogramma’s die wij bij de NOS gezien hebben zijn door haar gemaakt. Ook maakte zij twee korte speelfilms en vele fotoreportages.

LeRoy Sculptures
Het werk ontstaat uit het spelen met klei, het maken van schetsen met resten verf, inkt en krijt. Zo ontstaan vormen en beelden waaruit ik een intuïtieve keuze maak om deze verder uit te werken. Dat deze keuze vaak valt op een interpretatie van de menselijke figuur komt voort uit de gedachte: 'Alles wat wij ervaren, zien en voelen gebeurt vanuit deze plek.'
Afhankelijk van de vorm die in mijn hoofd of handen ontstaat wordt duidelijk welk materiaal het meest geschikt is om het beeld of tekening verder uit te werken.
Ik kan zeer genieten van zowel het opbouwen van een beeld in was of gips als van het omgekeerde, het weghakken om een beeld te krijgen uit hout of steen. En soms, als het gaat om vertellingen of ijle beelden, zijn deze materialen te massief om uit te beelden. Dan neem ik mijn toevlucht tot dun gaas en jutte.
"Fysiek beperkt door tijd en ruimte; maar mentaal, in droom en fantasie zijn we onbeperkt. In de ruimte van die onbeperktheid zoek ik de vrijheid in de vorm."

Mijn professionele carrière als beeldend kunstenaar is begonnen rond 1997 na mijn studie religie, kunst en cultuur aan de Hogeschool van Amsterdam. Met aanwijzingen van beeldhouwer Eric Claus kon ik mij in de beginjaren volledig ontwikkelen in mijn atelier in Broek in Waterland. In de periode van 1998 tot 2003 verbleef ik ieder jaar een paar maanden in Pietrasanta, Italië. Daar werkte ik in de steenhouwerij om het vak te leren en deed kennis op in de gieterij Da Prato, waar mijn eerste beelden werden gegoten.

In 2001 verhuisden we naar Texel en sindsdien kan ik beschikken over een prachtig atelier met zicht op de Waddendijk. Indirect zal de ruimte zowel binnen als buiten zeker van invloed zijn geweest op mijn werk. Mijn thema 'het menselijk lichaam' is echter altijd een rol blijven spelen.


Vorm en Verbeelding

Deze titel heb ik gekozen omdat de beelden nooit realistisch zijn maar er wel aanspraak op maken

De basis van mijn vormen ligt veelal bij het menselijk lichaam maar van daaruit neem ik de vrijheid

om mijn handen het werk te laten doen en er vormen kunnen ontstaan die herkenbaar zijn en toch voortkomen uit de verbeelding.

In het dagelijks leven zien we geregeld vormen waarin we iets zien wat het niet is.

bv.een hond in een wolk , een gezicht in een boomstronk of, het meest bekende voorbeeld een slang in een touw op de grond.

De herkenning in de beelden ligt niet ver weg. Ik hoop u dan ook een plezier te doen met mijn

expositie van beelden en tekeningen.

 Bezoek www.galeriebadweg3.nl

Vorm en verbeelding Antoinette LeRoy
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.