Dokk'em Open Air 2016


-advertentiepositie-



Dokk'em Open Air 2016

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het noorden van Friesland, bij de historische stad Dokkum, vindt voor de elfde keer het metalfestival Dokk’em Open Air plaats. Met headliners als DORO, Testament, Soilwork, Dragonforce, Moonspell en Finntroll heeft het kleinschalige Dokk’em Open Air weer veel te bieden aan alle liefhebbers van (heavy) metal. Dokk’em Open Air vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2016. Alle informatie over Dokk’em Open Air staat op www.dokkemopenair.eu.

Two days of full metal madness op het Friese platteland! Twee dagen lang spelen zo’n 20 van de beste (inter)nationale metalbands op het grote openluchtpodium van dit knusse festival; ‘smûk’, zoals de Friezen het zeggen. Enorm trots is de organisatie op de komst van de Duitse rock- en metalgodin DORO voor een exclusieve Nederlandse festivalshow. Deze grande dame van de heavy metal is een levende legende, met miljoenen fans over hele wereld. Doro Pesch begon haar carrière drie decennia geleden in Warlock en sindsdien verkocht ze miljoenen albums en trad ze op in meer dan zestig landen. DORO sluit Dokk’em Open Air af op de zaterdagavond, dus dat wordt meebrullen met klassiekers als ‘Für Immer’, ‘Walking With The Angels’ en ‘We All Are’.

Op vrijdag is thrashmetallegende Testament uit San Francisco de exclusieve headliner. Testament was in de jaren ‘80 één van de grondleggers van het fundament voor de thrash metal, en met platen als ‘The New Order' en 'Practice What You Preach' leverden Chuck Billy & friends al vroeg in hun carrière enkele metalklassiekers af. In 2013 stond Testament ook al op Dokk’em Open Air: de band was toen de afsluiter van een extreem verregend Dokk’em Open Air. Gelukkig komen de heren graag terug naar Friesland voor een zonnige herkansing in 2016!

Dokk’em Open Air probeert elke editie zo breed mogelijk te programmeren. De powermetalband Dragonforce (GB) en de gothicmetalband Moonspell (PT) delen bijvoorbeeld het podium met folkmetalbands als Finntroll (FI) en Heidevolk (NL). De Zweedse deathmetalbands Soilwork, Entrails, Grave en Entombed A.D. zijn ook van de partij, net als Primordial (IE), Raven (GB), Izegrim (NL), Bliksem (BE) en Insanity Alert (AT). Aan de line-up wordt nog een Friese openingsacts toegevoegd. Op het tweede podium, de gezellige Party Stage in de Biergarten, is doorlopend (live-)muziek en een hoop metalen gein en ongein.

Dokk'em Open Air wordt georganiseerd aan de rand van de historische Elfstedenstad Dokkum. De sfeervolle Dokk'em-camping grenst pal aan het festivalterrein, dus wie geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog tot in de vroege uurtjes blijven feesten. Op donderdagavond is op het festivalterrein een gezellige rock- en metal-tributenight, die gratis toegankelijk is voor alle Dokk’em-bezoekers.De camping is geopend van donderdag tot en met zondag.

Dokk’em Open Air begon in 2002, tussen de koeien, met zelfgeknutselde reclameborden en de achtertuin van heit en mem als backstage-ruimte. Een hechte groep Friese vrienden slaagt er elk jaar weer in om, met steun van de hele gemeente, een fantastisch internationaal festival neer te zetten: puur en alleen vanwege de liefde voor goede muziek. Meer dan 120 vrijwilligers, voor en achter de schermen, helpen elk jaar mee om van Dokk’em Open Air een geslaagd festival te maken, voor duizenden bezoekers uit alle windstreken.

 Bezoek www.dokkemopenair.eu

Dokk'em Open Air 2016
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.