1

Accordéon Mélancolique




Accordéon Mélancolique

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Cherie werd als jong meisje direct gegrepen toen zij voor het eerst een accordeon hoorde. In het spel van Jean-Pierre vond zij haar benadering van muziek helemaal terug. En dat is na meer dan 30 jaar nog steeds zo.
Jean-Piere maakte als student serieus kennis met de accordeon, maar dat betekende wel meteen de ommekeer in zijn leven. Hij stortte zich totaal op deze muziek en dit instrument.
In 1998 werd hun eerste CD “L'imparfait du Cœur” uitgebracht en meteen door het Zweedse accordeonmagazine Dragspels Nytt uitgeroepen tot de beste accordeon CD van 1999. Dat betekende hun (internationale) doorbraak en sindsdien gaven ze honderden concerten. Intussen hebben ze zojuist hun zevende CD uitgebracht: “Aquarelles”. De waardering voor hun muziek blijkt ook uit het veelvuldige gebruik ervan in films (Marten Scorsese!), TV-producties (Baantjer, Man Bijt Hond, Keuringsdienst van Waarde), dans- en theaterproducties, commercials etc. Veel muziek van de nieuwste CD (Aquarelles) wordt gebruikt in TV documentaire van Frans Bromet over woonwagenkamp Beukbergen in Zeist.

 Bezoek www.huistenwolde.nl

Accordéon Mélancolique
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.