1

Concert Leeuwarder Kamerkoor en Canticum Novum It.




Concert Leeuwarder Kamerkoor en Canticum Novum It.

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Canticum Novum uit Italië en het Leeuwarder Kamerkoor slaan de handen ineen.

Dinsdagavond 31 mei is het koor Canticum Novum uit Moena, Trento (Alto Adige)te gast in Leeuwarden en geeft samen met het Leeuwarder Kamerkoor een concert in de Grote- of Jacobijnerkerk te Leeuwarden, aanvang 20.00 uur.


" Ciantar" een a capella programma met een bonte mengeling van koormuziek uit het repertoire van beide koren.
Voor het Leeuwarder Kamerkoor is dat de oude muziek van o.a. Guerrero en Palestrina en de moderne minimal music van David Lang. Op het programma van Canticum Novum staan stukken uit het repertoire oude muziek en composities van hun eigen dirigent Ilario Defrancesco met teksten in het Ladinisch of Retro-Romaans, de eerste taal in de vallei waar het koor woonachtig is. Natuurlijk gaan de twee koren ook een aantal stukken gezamenlijk uitvoeren.


Het Ensemble Canticum Novum werd in 1993 opgericht in Moena, Italië, door componist en dirigent Ilario Defrancesco, die het koor tot op heden dirigeert. Het gemengde koor bestaat uit 32 personen, woonachtig in twee valleien van de Italiaanse Dolomieten.

Het geheel staat onder leiding van de beide dirigenten Ilario Defransesco van Canticum Novum en Adrían Rodríguez Van der Spoel van het Leeuwarder Kamerkoor.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie https://leeuwarderkamerkoor.nl/concertagenda

Grote of Jacobijnerkerk Bredeplaats 4 te Leeuwarden

Aanvang concert : 20.00 uur

 Bezoek www.leeuwarderkamerkoor.nl

Concert Leeuwarder Kamerkoor en Canticum Novum It.
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.