1

Technische middag bij de zendamateurs




Technische middag bij de zendamateurs

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Radiozendamateurs, Rode Kruis verbindingsdienst, 020 wireless en Technic Hackerspace organiseren een technische middag (13 tot 16 uur)


Hoewel de meeste mensen het voor lief nemen, is radio magie. Een wereld zonder is moeilijk voor te stellen. Geen radio of TV, geen wifi, geen satellietcommunicatie, geen mobiele telefoons, enz. Radioamateur zijn gaat over experimenten, uitdagingen en vooral plezier hebben. Je kunt bouwen wat je zelf nodig hebt, een zender, een ontvanger, antenne’s, enz.

Je ontmoet op deze middag interessante mensen, die hun ervaringen graag met anderen delen. De bijeenkomsten zijn spontaan ontstaan doordat verschillende organisaties op het gebied van techniek met elkaar samenwerken.

Daarnaast geven wij graag informatie over de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding tot zendamateur en kan je een kijkje nemen bij onze (zelfgebouwde) steunzenders met daarbij behorende antennepark. Bij het Rode Kruis kan je deze middag terecht voor vragen over de verbindingsdienst in Amsterdam. Heb je een software knobbel en weet je van alles af over netwerken, dan is wellicht 020 wireless of Technic Hackerspace meer iets voor jou.

Vooral voor jongeren die een technische opleiding volgen is dit een leuke middag. Dat deze organisaties eens per maand samenkomen is uniek.

Op de website van de zendamateurs kan je onder 'agenda' meer informatie vinden over deze middag in Amsterdam-west.

 Bezoek www.repeateramsterdam.nl

Technische middag bij de zendamateurs
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.