1

16e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs


-advertentiepositie-



16e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 25 juni wordt voor de 16e keer de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs georganiseerd, voor het eerst in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer. Handelaren, stripwinkeliers, uitgevers en striptekenaars zullen in grote getalen aanwezig zijn. Lekker snuffelen door een zeer gevarieerd aanbod stripboeken of een persoonlijke tekening vragen aan je favoriete tekenaar. Dick Heins, Gerard Leever, Luca Erbetta, Hans van Oudenaarden, Mario Boon en Frodo de Decker zijn zomaar een paar van de gerenommeerde stripauteurs die hebben toegezegd in Deventer te komen signeren Maar er is nog veel meer te doen!

Kunstgroep Noord fotografe Marianne Berkhoff en haar team zullen een volledige special effects fotostudio inrichten met green screen, waarmee ze jou een rol kunnen laten spelen in een stripstrook. Kruip voor heel even in de rol van Elsje, of speel een figuur uit bijvoorbeeld Snippers, en ga naar huis met je eigen persoonlijke stripstrook.

Kunstenaar David Tromp komt tijdens deze stripbeurs figuren van Dating For Geeks, de Metro dagstrip van Kenny Rubenis, digitaal vereeuwigen in 3-D. Smartlab zorgt voor een 3-D printer die de ontwerpen tastbaar zal maken. Smartlab is onderdeel van projectorganisatie Kunstenlab uit Deventer.

Een flinke hoek van de beurs wordt ingericht door Arcadium, zij zullen het oude retro-games gevoel bij iedereen loskrijgen. Zijn nemen oude en nieuwe consoles mee, van 30 jaar oude Nintendo's, tot Sega, Playstation en X-Box, met heel veel strip gerelateerde games. Denk dan aan spellen rond Asterix, Kuifje, de Smurfen en Robbedoes maar ook aan modernere reeksen als XIII en Largo Winch. Ook games gebaseerd op niet europese reeksen, bijvoorbeeld van Marvel, Disney, Garfield en Peanuts, ze zullen allemaal speelbaar klaarstaan.

 Bezoek www.oostnederlandsestripboekenbeurs.nl

16e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.