1

Opening expositie Artificial Nature




Opening expositie Artificial Nature

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het eerste binnenpark van Nederland wordt aankomend weekend de groeiende expositie Artificial Nature geopend.
15 kunstenaars die met natuur als materiaal en inspiratiebron werken zullen de komende maanden werk maken en op elkaar reageren.

OPENING ARTIFICIAL NATURE deel I
Met werk van: Chiel Kuijl, Ronald van der Meijs, Egied Simons, Marjolijn Boterenbrood, PJ Roggeband, Erik Odijk, Menno Hiele en Linda Molenaar.

Op uitnodiging van PopInnPark, een binnenpark in een leegstaande winkelruimte aan de Middenweg 20, organiseert Zone2Source de groeiende doorlopende tentoonstelling Artificial Nature, waarin 15 kunstenaars op elkaar en de omgeving van het park reageren met werk waarin relaties tussen natuur en cultuur onder de loep genomen worden. Rond de tentoonstelling wordt een programma van workshops, excursies, discussies en film voorstellingen georganiseerd.

Tijdens de opening van het eerste deel van de tentoonstelling om half 6 en half 7 de performance ‘ Het Spinnende Schaap' van Linda Molenaar en om 17.15 en 18.15 de expeditie 'Plattegrond' van PJ Roggeband.

HET SPINNENDE SCHAAP
Linda Molenaar maakt performances waarin ze beelden van dieren, gemaakt van natuurlijke materialen, tot leven brengt door ze letterlijk te belichamen. In deze performance is een bol wol/schaap zichzelf aan het opspinnen. Het gedomesticeerde schaap offert zichzelf letterlijk op en staat in dienst van het product. Waar gaat het heen, wat is het einde, en wat als het op is? Een poetisch protest?

PLATTEGROND
Een wonderlijke wandeling in elf stappen met PJ Roggeband
PLATTEGROND verdiept zich in de taal der planten, hovenierstaal en andere geheimtalen. PJ Roggeband neemt ons mee op zijn 'wonderlijke wandeling in elf stappen'; in en rond het PopInnPark, een expeditie die stilstaat bij onder meer pratende planten, de rol van de NASA, schaamgroen en het geheugen van een augurk. Duur ongeveer een half uur.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door AFK, Stadsdeel Oost en Fonds voor Oost

 Bezoek www.popinnpark.nl

Opening expositie Artificial Nature
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.